Inför Djurgården - Östersund

Dags för kvartsfinal i Svenska Cupen på söndag när ÖFK gästar Tele2 Arena.

DJURGÅRDEN - ÖSTERSUND
Söndag 14 mars kl. 13:00, Tele2 Arena (spelas utan publik).

Matchen visas på C More. Använd denna länk när du beställer matchen så får Djurgården ekonomisk kickback.
 

Truppstatus

Här nedan hittar du information från fredagens träning med Djurgårdens naprapat Kalle Barrling som går igenom skadeläget och coronastatusen i truppen.
 


 

Spaningar 

  • Starkt genomförande av gruppspelet med tre raka segrar och 12- 1 i målskillnad ger bra en bra grund inför kvarten.
  • Covid-fall i truppen har komplicerat uppladdningen inför matchen men flera spelare är tillbaka i träning igen. Nya tester sker på lördag.
  • Kalle Holmberg och Edward Chilufya har hittat ett intressant samarbete under senaste matcherna. Får vi se ny utdelning på söndag?

Kim Bergstrand inför matchen:
– Pilarna verkar peka åt rätt håll när det gäller både covid och skadeläget, så det är ju positivt och vi kommer att fortsätta testa så att vet vi mer. Men det är klart att det är en faktor som vi måste ta hänsyn till. Vi får kanske spela spelare på ovana positioner och det påverkar ju även träningen.
– Men nu kommer det tillbaka lite folk som var borta senast och fyller på. Så vi hoppas ju att den startelvan som vi har i huvudet nu ska kunna gälla även imorgon och på söndag. Skulle det sedan vara så att det händer saker får vi pussla ihop det och se till att det funkar. Flexibla måste vi alltid vara – och just nu gäller den regeln extra mycket – och rent fotbollsmässigt ska vi jobba vidare med de goda vanor som vi håller på att skapa.

Om Östersunds FK

  • Vann sin grupp efter segrar mot Mjällby och Landskrona samt kryss mot Akropolis.
  • Tight defensiv med noll insläppta mål i gruppspelet.
  • Kom på 13:e plats i Allsvenskan förra året.

Kim Bergstrand om Östersund
– Jag tycker att de har byggt vidare på det som de hade i höstas. Det är ett hårt arbetande lag med mycket snabbhet längre fram i banan. De låtsas inte vara något som de inte är utan är ett lag som jobbar väldigt hårt för varandra. Sedan har de en del aviga spelare som inte är så lätta att hantera och även en tight defensiv. Vi mötte dem ju två gånger förra året och då blev det 1-1 och 0-0, så de gör ett hårt jobb och sliter in poäng. Men vi är i bra form och känslan är att om vi kan komma upp i den nivån som vi har hållit nu någon månad, med bra tempo och hårt jobb, så ser der ganska ljust ut.

Senaste nytt
Fler nyheter