Inför Djurgården - Östersund

Dags för ny allsvensk match redan på onsdag när ÖFK gästar Tele2 Arena.

DJURGÅRDEN - ÖSTERSUNDS FK
Onsdag 12 maj kl. 18.30, Tele2 Arena 

Matchen visas på discovery+ 
Använd denna länk när du beställer matchen så får Djurgården ekonomisk kickback.


Truppstatus


Här nedan kan du se Djurgårdens naprapat Kalle Barrling ge en skaderapport efter tisdagens träning samt även Kim Bergstrand summera sina tankar inför matchen.

Spaningar 

  • Bruten segersvit på Stora Valla trots rikligt med målchanser. Förhoppningsvis är effektiviteten tillbaka mot ÖFK.
  • Ett passningsvänligare underlag väntar hemma på Tele2 Arena. Något som ökar förutsättningarna för snabbt och vägvinnande bollrullande i anfallen.
  • Rasmus Schüller och Aslak Witry står båda på två gula kort och drabbas av avstängning i derbyt mot Hammarby om de drar på sig en varning mot Östersund.
  • Elliot Käck är redo för spel igen efter tillökning i familjen i helgen.

Kim Bergstrand inför matchen:
 – Vi mår bra, tycker jag. Det blev visserligen förlust senast men det är den typen av match som vi vinner åtta gånger av tio om man presterar som vi gjorde, och så kanske det blir oavgjort två gånger. Så det här var kanske en elfte gång... Men vi har visat god karaktär och fortsätter jobba hårt. Nu är vi revanschsugna och har dessutom Elliot Käck tillbaka igen efter att han blivit dubbelpappa i helgen. Så det känns bra, berättar Kim som trivs med att få spela på Tele2 Arena igen.
– Det kommer ju att bli lättare att flytta bollen än senast och förhoppningsvis kan det gynna oss. Men samtidigt måste man kunna klara av att spela på olika underlag och jag tycker att vi hanterade gräset och buckligheten ganska bra på Stora Valla. Det råkade inte vara vår dag helt enkelt, så nu blickar vi framåt mot onsdag istället.

Om Östersunds FK

  • På tolfte plats med fem inspelade poäng på de fem första matcherna.
  • En viss osäkerhet på målvaktssidan där Aly Keita fick avstå spel senast mot Mjällby på grund av huvudskada och kommer att utvärderas inför onsdagen.
  • Det blev 2 x 3-0 för DIF i cupen respektive träningsmatchen när lagen mötts tidigare i år.
  • Anfallaren Blair Turgott är bästa målskytt med tre gjorda mål men även försvararen Ronald Mukibi har gjort två mål och bör hållas under uppsikt på de fasta situationerna.
 

Kim Bergstrand om Östersund
– Vi förväntar oss att de försvarar sig lågt och är jättebra i sitt kontringsspel. De gör också väldigt mycket mål på fasta situationer, så det är en svår nöt att knäcka. Det gäller att bryta igenom Östersund och vi lyckades bra med det i våras när vi mötte dem i cupen. Vi måste ha fart, flytta bollen snabbt och få deras lag i rörelse. De gjorde till exempel en jättebra bortamatch mot Malmö FF när de försvarade sig väldigt lågt med allt de hade. När de sedan har bollen är de bollskickliga och väldigt bra på att kontra, så de har både spets och karaktär, säger Kim som inte lägger alltför stor tankemöda vid huruvida huvudskadade ÖFK-målvakten och nyckelspelaren Aly Keita kommer att kunna spela matchen.
– Det kan jag inte spekulera i, jag har ingen aning om det nu. Så det är bara att utgå ifrån att han kommer att stå och han är ju en av allsvenskans bästa målvakter.

Senaste nytt
Fler nyheter