Inför Djurgården - Sirius

Dags för ny publikfest på Tele2 Arena när Sirius gästar på måndag.

DJURGÅRDEN - SIRIUS

Måndag 19 juli kl. 19.00, Tele2 Arena

Ett drygt hundratal biljetter återstår på norra ståplats för Djurgårdare och säljs till medlemmar. Är du medlem men inte fått kod och länk? Kontakta [email protected]


Matchen visas på discovery+ 
Använd denna länk när du beställer matchen så får Djurgården ekonomisk kickback.

Truppstatus

Truppen släpps först på måndag eftermiddag med anledning av ett bekräftat covid-fall i truppen som kräver PCR-testning av samtliga spelare och ledare under måndag morgon. Läs mer här.
Följande spelare är inte utagningsbara sett till skadeläget, enligt Djurgårdens naprapat Kalle Barrling: Albion Ademi, Mattias Mitku, Hjalmar Ekdal, Linus Tagesson och Aleksandr Vasyutin.

Spaningar 

  • Tuff kamp senast mot Halmstad men en viktig poäng med hem i bagaget.
  • Snabb åtgång på de tillgängliga biljetterna till matchen bäddar för bra publiktryck på måndag.
  • Stabil defensiv med tre raka nollor bakåt, håller trenden i sig mot Sirius?
  • Rasmus Schüller, Aslak Witry och Jacob Une Larsson står samtliga på två gula kort och missar nästa match vid ny varning.

Kim Bergstrand inför matchen:
– Alla känner att vi kan göra bättre ifrån oss än senast mot Halmstad, framför allt sett till första halvlek. Det var ganska mycket tekniska misstag och en del beslutsfattande som inte var hundra, sedan sprang vi inte tillräckligt mycket och fort heller. Så vi är väl inne i en fas av revanschlusta, tycker jag. Men vi har varit bra hemma på Tele2 Arena nästan varenda halvlek hittills i år och vi har gott hopp om att spela en bra fotboll även nu på måndag, dessutom med hemmapublik i ryggen, berättar Kim som fick en något behagligare arbetstemperatur ute på Kaknäs under fredagen.
– Vi hade en bra träning idag men i torsdags var det så varmt att grabbarna nästan kokade. Det gick ju bra ändå men det var skönt att vi fick ha det lite svalare idag. Under den här träningsveckan har vi fått korta ner tiden för exponering i solen lite grann. Vi körde ju dubbelpass igår men då var det hyfsat kort fotbollsträning utomhus och även idag kortade vi ner lite också. Det är ju jobbigt att bara gå ut i solen som det varit i veckan och man blir till och med trött av att stå bredvid i hettan.


 

Om Sirius

  • På tionde plats med 12 poäng och -7 i målskillnad.
  • Christian Kouakou är lagets bästa målskytt med fem mål så här långt.
  • Marcus Mathisen är avstängd efter tre gula kort.

Kim Bergstrand om Sirius
– De har en tydlig identitet, ett boll- och passningsskickligt lag som har en ruskig spets i framför allt Yukiya Sugita som är en av toppspelarna i Allsvenskan på sin position. Det gäller att vara kollektiva om vi inte ska behöva jaga boll för mycket i värmen. Så vi ska vara tighta och kollektiva och måste se till att vi själva flytta bollen snabbt eftersom de är aggressiva och löper mycket.

Senaste nytt
Fler nyheter