Inför Djurgården - Umeå

Dags för gruppfinal i Svenska Cupen när Umeå gästar Stadshagen på lördag.

DJURGÅRDEN - UMEÅ IK
Lördag 27 mars kl.14.00, Stadshagen, (OBS matchen spelas utan publik).

Matchen sänds i Sportbladet Play.

 

Truppstatus

– Vi har fortsatt rätt glest med hela utespelare, även om målvakterna är friska, så vi får inte åka på några mer skador nu. Rachel Bloznalis och Louise Hvarfner har båda huvudskador som vi måste utvärdera, Malin Diaz är fortsatt otillgänglig, Hanna Stokki har sin handskada, Maria Hovmark kör vidare med sina rehab och Alexandra Takounda och Daniela Zamora har ju inte landat än. Även Sheila van den Bulk åkte på en smäll mot Morön men där är vi ändå hoppfulla att hon kan vara redo för match. Men vi har ju våra duktiga FA19-spelare som kan vara med och backa upp i truppen, sammanfattar Pierre Fondin.

Spaningar 

  • Gruppfinal med gynnsamt utgångsläge. Båda lagen står på sex poäng men DIF har bättre målskillnad och oavgjort räcker därmed för avancemang.
  • Bra fart i offensiven så här långt i cupen med nio gjorda mål. Nu väntar dock snäppet tuffare motstånd.
  • Fortsatt knepigt skadeläge där vi håller tummarna för att alla tillgängliga spelare förblir friska.

Tränarkollen

Pierre Fondin inför matchen:
– Kul att få spela en gruppfinal som blir en direkt avgörande match om semifinalplatsen, det är ju något som sporrar lite extra. Vi har haft det som målsättning sedan vi startade säsongen att ta oss till semifinal i Svenska Cupen och sedan därifrån försöka ta oss vidare. Efter de två första matcherna har vi satt oss i en väldigt bra position för att lyckas med det och vi har allt i egna händer. Så nu gäller det att göra jobbet på lördag, säger Pierre som kan glädjas åt att målskillnaden ger en fördel där kryss räcker.
– Vi pratade om det uppe i Morön att vi kunde spela lite på resultat eftersom Umeå mötte Uppsala innan. Så vi visste vad vi behövde göra för att sätta oss i förarsätet inför sista omgången och jag är nöjd med att spelarna gick ut och levererade det som behövdes. Nu har vi skaffat oss ett bra utgångsläge inför matchen.

Om Umeå IK

  • Åkte ur OBOS Damallsvenskan på målskillnad förra året.
  • Två segrar i cupen mot Morön (4-0) och Uppsala (3-0) så här långt.
  • Vilma Koivisto satte två frisparksmål mot Uppsala senast. En frisparksskytt att vara vaksam på.

Pierre Fondin om Umeå
– De åkte ju ur tillsammans med Uppsala förra året och har tappat en del spelare. Men jag tycker att de har fått behålla en bra stomme ändå och kanske framför allt spelaren med mest rutin, Lisa Dahlqvist, som håller ihop laget. Sedan har de ett par spännande talanger som en krydda på det, så Umeå lär väl gälla som favorit när Elitettan drar igång. Ett ungt, spännande lag och som alltid de senaste åren har Umeå varit ett spelskickligt lag. Så de håller nog det fortsatt högt att de ska vara ett spelskickligt lag som ska utbilda unga, bolltrygga spelare.

Senaste nytt
Fler nyheter