Inför Djurgården - Vittsjö

DIF kliver ut på Stadion med hemmapubliken i ryggen för att ta sig an Vittsjö på lördag.

DJURGÅRDEN - VITTSJÖ

Lördag 11 september kl.15.00, Stockholms Stadion. 

Biljetter till matchen köper du här. Du kan även betala på plats med Swish vid entré B. 

Matchen sänds på Sportbladet Play, använd följande länk för beställning av match samt abonnemang så gynnar det Djurgården Fotboll.

Truppstatus

– Vi ligger bra till inför matchen. Vi har visserligen Portia Boakye borta på grund av avstängning men får tillbaka Fanny Lång. Samtidigt jobbar spelarna på vid sidan om där Tilde Lindwall kommer närmare, även om hon är en bit ifrån fortfarande, medan övriga kör på med sin rehab, konstaterar Magnus Pålsson.

Spaningar 

  • Ett tidigt rött kort senast mot Linköping välte matchplanen över ända. Nu gäller det att ladda om och gå för tre viktiga poäng inför hemmapubliken på Stadion.
  • Portia Boakye är avstängd efter utvisningen senast men Fanny Lång är tillbaka i spel igen.
  • Senast lagen möttes i juni vann Djurgården med 1-0.
  • DIF är svårslagna hemma på Stadion, senaste förlusten kom den 17 maj.

Tränarkollen

Magnus Pålsson inför matchen:
– Vi har hunnit med mycket under träning i vårt arbetssätt och det är många delar som ser mycket bättre ut dag för dag. Så känslan är väldigt bra inför matchen och det blir roligt att få spela inför hemmapublken igen, berättar Magnus som även tycker att det finns positiva bitar att ta med sig från förlusten mot Linköping, trots de knepiga premisserna med numerärt underläge under nästan hela matchen.
– Det finns delar i vårt anfallspel som vi kan ta med oss, framför allt i speluppbyggnaden. Vi gjorde ganska mycket bra saker där, men behöver bli lite bättre på att ta oss framåt snabbare och lite mer konsekvent mot de ytorna som vi vll åt. Ser man sedan till hur vi skapar målchanser så löpte vi ändå på rätt ställen, men där blev avsaknaden av en spelare ganska tydlig. Så det hoppas vi bli bättre när vi förhoppningsvis får spela med fullt manskap under hela matchen på lördag.


Om Vittsjö

  • På sjunde plats i tabellen med 20 poäng, tre poäng före Djurgården.
  • Har haft det trögt med målskyttet med 12 gjorda mål på 15 matcher.
  • Defensiven har dock varit bättre med endast 13 insläppta mål bakåt.
  • Emily Gielnik är lagets bästa målskytt med fyra fullträffar.

Magnus Pålsson om Vittsjö
– Vittsjö är ett bra lag från det vi har sett och det märktes när vi mötte dem senast. De är starka och släpper in väldigt lite mål även om de å andra sidan har ganska svårt för att göra mål framåt. De har duktiga spelare på alla positioner och är ett väl fungerande lag, bortsett från problemen med målskyttet. Men vi har hittat saker som vi tror att vi kan utnyttja, några saker som de är sämre på. Sedan vet vi att det finns andra grejer som de är lite starkare på som vi ska försöka förhindra.

Senaste nytt
Fler nyheter