Inför FC Rosengård - Djurgården

Bortamatch av det tuffare slaget väntar för DIF på Malmö IP på söndag.

FC ROSENGÅRD - DJURGÅRDEN 
Söndag 9 maj kl.16.00, Malmö IP 

Matchen sänds på Sportbladet Play, använd följande länk för beställning av match samt abonnemang så gynnar det Djurgården Fotboll. 

 

Truppstatus

 – Det är samma läge som senast där de som inte är tillgängliga är spelarna med långtidsfrånvaro, det vill säga Malin Diaz, Maria Hovmark, Tilde Lindwall och Rachel Bloznalis. Alla andra har hållit igång på träningsplanen och är utagningsbara. Så det känns skönt, konstaterar tränare Pierre Fondin.

Spaningar 

  • Söndagens bistra utkomst i derbyt har snabbt lagts åt sidan och nu gäller det att studsa tillbaka.
  • Sannolikt årets knepigaste bortamatch men sköna minnen från fjolårets kryss på Stadion är en nyttig påminnelse om att möjligheter alltid finns.
  • Nyförvärvet Elizabeth Addo hann med tjugo minuter senast. Nu får hon ytterligare en träningsvecka på sig att spela ihop sig med laget.
  • Inga nya skador i truppen bådar gott inför match.

Tränarkollen

Pierre Fondin inför matchen:
– Det ser bra ut med truppläget och det lutar väl åt att vi åker med samma trupp som senast. Vi har kunnat träna på med hela och friska spelare, så jag tror att vi kommer att kunna bli allt bättre vecka för vecka. Det här blir ju en rejäl värdemätare men förhoppningsvis kommer vi att kunna visa att vi kan öka farten hela tiden i allt vi gör, säger Pierre som fick se sitt lag kriga sig till en delad pott mot Rosengård på Stadion förra året.
– Det går ju att störa dem och nu har ju Rosengård börjat väldigt bra. Men jag tycker att vi har kvaliteter i vårt lag som ska kunna ställa till en del problem för dem. På förhand är ju inte bortamatcherna mot Rosengård och Häcken de man skriver ner tre poäng på först. Men vi åker dit ner för att försöka ta med oss poäng och jag känner mig ändå optimistisk inför helgen.


Om FC Rosengård

  • Direkt upp i serieledning efter tre raka vinster.
  • Välbekanta Olivia Schough, som även leder skytteligan, återfinns på andra planhalvan denna gång.
  • Gott om landslagsnamn i övrigt i truppen.

Pierre Fondin om Rosengård
– Ett väldigt bra lag så klart. De har ju bytt formation och spetsat till en redan stark trupp med Olivia (Schough) som ju kom från oss och ytterligare några spelare. Så det är onekligen hög kvalitet på hela laget och de har också inlett starkt med tre vinster.

Senaste nytt
Fler nyheter