Inför Hammarby - Djurgården

Dags för årets första allsvenska derby för Djurgården som tar sig an Hammarby på söndag.

HAMMARBY - DJURGÅRDEN
Söndag 16 maj kl. 17.30, Tele2 Arena 

Matchen visas på discovery+ 
Använd denna länk när du beställer matchen så får Djurgården ekonomisk kickback.

 

Truppstatus

Djurgårdens naprapat Kalle Barrling om skadeläget efter lördagens träning.
– Förutom de fyra långtidsskadade: Erik Berg, Jesper Nyholm, Axel Wallenborg och Linus Tagesson är Isak Hien och Mattias Mitku sjuka och inte tillgängliga. Alla övriga spelare är uttagningsbara till matchen, summerar Kalle.
 

Spaningar 

  • Tillbaka i vinnarspåret igen efter tre stabila poäng hemma mot Östersund.
  • Inga avstängningar inför derbyt bådar gott.
  • Intressanta besked att inhämta från Jacob Une Larsson och Rasmus Schüller i samband med lördagens trupputtagning. Båda klev ju av i onsdags där dock Schüller hänvisade till kramp efteråt vilket ger visst hopp.
  • Hampus Finndell tränade på egen hand under fredagen efter att tidigare varit sjuk. Redo för spel på söndag?

Kim Bergstrand inför matchen:
 – Som alltid är det väldigt roligt och spännande med derby. Vi är ju i bra form för egen del och jag tycker att vi gjorde en jättefin match senast. Dessutom har vi gjort en radda bra prestationer under våren. Så vi känner oss väldigt trygga i det som vi håller på med, berättar Kim som varit träningsledig under fredagen precis som övriga laget.
– Just nu är det många ben och skallar som ska bli fräscha eftersom det är vilodag idag. Men imorgon kommer vi att ligga bra till och det var ett glädjande besked att det gick bra för Hampus Finndell som tränade extra idag efter att ha varit sjuk. Förhoppningsvis är han också uttagningsbar på det ena eller andra sättet i helgen.

Vilken typ av matchbild som väntar är som alltid ohyggligt svårt att sia om men vissa empiriskt grundade antaganden kan ju ändå göras, enligt Kim.
– Vi har ju princip fört alla matcher mot Hammarby under de senaste åren, frånsett kanske våren 2019 då vi inte kom upp i nivå. Men i regel blir det ganska jämna matcher med små grejer som har avgjort dem. Så det kommer säkert att bli något liknande den här gången. Det är två bra lag som båda är anfallsglada som möts, vilket förhoppningsvis leder till en bra fotbollsmatch.


Om Hammarby

  • På fjärde plats i tabellen med tio inspelade poäng.
  • Har efter en lite trög start haft en uppåtgående formkurva med segrar mot Varberg och Sirius i de två senaste matcherna.
  • Akinkunmi Amoo och Abdul Khalili är bästa målskyttar i laget med tre mål vardera
 

Kim Bergstrand om Hammarby
– Vi vet ju inte hur påverkade Hammarby var av coronautbrottet senast vi möttes i cupen, så vi kan nog inte dra för många slutsatser från den matchen. Men de har ju ett jättefint passningsspel och väldigt mycket fart och aggresivitet framåt, där har de sin absoluta styrka. Dessutom tycker jag att deras kontringsspel har blivit ännu vassare med den trio som spelar nu, det gäller det att ha koll på och kunna förhålla sig till. Ett gediget fotbollslag som fyllt på med ett par tunga värvningar, så det finns både bredd och spets hos dem.

Senaste nytt
Fler nyheter