Företag

Inför helgens matcher

  • Herrar
  • A-lag
  • 5 feb 2021

Träningsmatcher x 2 väntar för Djurgården som möter BP på lördagen för att sedan ta sig an Vasalund på söndag.

BP - DJURGÅRDEN 
Lördag 6 februari 14:00, Grimsta (spelas utan publik).

Matchen visas gratis för våra säsongare på DIFTV, (kod till sändningen skickas via mejl), men kan även köpas för 99:- om du inte har säsongskort.


DJURGÅRDEN - VASALUND 
Söndag  7 febuari 17:00, Tele2 Arena (spelas utan publik).

Matchen visas på discovery+. Använd denna länk för kampanjpris på årspaket - 199 kr/mån istället för ordinarie pris 299 kr/månså får Djurgården en rejäl kickback.

Truppstatus


Här nedan ser du naprapat Kalle Barrling gå igenom truppläget under torsdagen där Isak Hien, Erik Berg, Jesper Nyholm, Elliot Käck och Elias Andersson inte är tillgängliga medan Emir Kujovic är ett frågetecken.


 

Spaningar 

  • Efter en viss startsträcka blev det en rejäl offensiv urladdning i andra halvlek mot Akropolis med segersiffrorna 5-0. Fortsätter målproduktionen i samma takt i helgen?
  • Nyförvärvet Albion Ademi är igång med träningen och är aktuell för debut.
  • Övriga ljusningar på truppfronten är Aslak Witry, Hjalmar Ekdal och nyblivna pappan Kalle Holmberg som är tillgängliga för match i helgen.
  • Två jämnstarka  startelvor mönstras för respektive match med uppbackning på bänken från DIF PA19-spelare. 
  • Ladda upp för match med livesändning från fredagens träning. 

Thomas Lagerlöf inför matchen:
– Förra helgen fick alla som var redo för det spela en dryg halvlek med lite löpningar på det där några spelade lite mer. Nu är tanken att alla som är redo för det ska få 90 minuter även om alla inte riktigt är där, det kanske blir någon som spelar en halvlek eller 60 minuter. Så vi har satt ihop två hyfsat välbalanserade och jämnstarka lag för respektive match där så många som möjligt får spela på rätt position, berättar Tolle som även lånar in lite spelare från DIF PA19.
– Någon junior kommer väl att starta någon av matcherna och sedan har vi några juniorer på bänken. Tanken är att ingen av A-lagsspelarna spelar både lördag och söndag, utan endast en av matcherna.

Några intressanta besked gavs från matchen mot Akropolis och frågeställningen är liknande inför helgens dubbla möten.
– Vi fick ganska mycket svar sist från Akropolis-matchen kring det vi pratade om. Det vill säga att vi ska fortsätta att göra saker och gå i press så fort vi är tillräckligt samlade för det. Det kan hända att vi gör det någon gång för mycket och går bort oss lite, men då får vi rätta till det. Likaså i anfallsspelet där vi vill se spelare som vill påverka matchbilden och vågar göra saker, hellre att man försöker och kanske överarbetar ett läge än att man inte vill ta plats. Det är alltid lättare att bromsa spelare som vill framåt än att ligga på för att få dem att göra saker. Så det är huvudinriktningen som vi fortfarande är ute efter förutom det rent fysiska.

Om BP

  • Kom tvåa i Ettan Norra förra året efter söndagens motståndare Vasalund.
  • Har tappat fjolårets skyttekung Oskar Fallenius till Bröndby.
  • Fd DIF-spelarna Marijan Cosic och Cameron Streete återfinns i truppen.
  • Djurgårdens nyförvärv Axel Wallenborg ställs mot sina gamla lagkamrater.

Thomas Lagerlöf om BP
– Det är deras första match och det lät från deras håll som att de kommer att lufta ungefär så som vi gjorde mot Akropolis med ganska mycket spelare och det blir säkert lite olika uppställningar från deras sida i halvlekarna. De har ju Christer Mattiasson som ny tränare och det är mycket nya saker som ska in och spelare som söker sig fram nu i början, så det är lite osäkert vilken typ av motstånd som vi får möta. Men jag har sett Christer träna massor av lag och vet ungefär hur det kan se ut, så vi får sannolikt se ett offensivt balanserat lag som går snabbt framåt när de kan med ett snabbt passningsspel.
 

Om Vasalund

  • Vann Ettan Norra med god marginal förra året och spelar i Superettan 2021.
  • Mai Traore och Ekin Bulut var vassaste målskyttarna förra året med 23 respektive 22 mål, den  sistnämnde har dock gått till Sirius inför 2021.
  • Fd DIF-spelaren Frej Ersa Engberg återfinns i truppen.

Thomas Lagerlöf om Vasalund
– Nykomlingar i Superettan som har tappat några spelare. Så det blir säkert en del nytt även om de är mer av ett färdigt lag än vad BP är i dagsläget. När man är nya i en serie så snäppar spelarna ofta upp lite extra så det blir nog tufft för oss på söndag.

6 februari, lördag 14:00Grimsta IP

BrommapojkarnaDjurgården
3-1 (0-1)

  • MålskyttarJacob Une Larsson 45'Marijan Cosic 81'Omar Faraj 84'Monir Jelassi 90+4'
  • Publik (Grimsta IP)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat