Inför IFK Göteborg - Djurgården

DIF drar västerut för match på Gamla Ullevi på torsdag med oerhört viktiga poäng på spel.

IFK GÖTEBORG - DJURGÅRDEN

Torsdag 28 oktober kl. 19.00, Gamla Ullevi.


Matchen visas på discovery+ 
Använd denna länk när du beställer matchen så gynnar det Djurgården ekonomiskt.

Truppstatus

– Samtliga spelare i truppen är tillgängliga till matchen bortsett från Hampus Finndell som är avstängd, säger Djurgårdens naprapat Kalle Barrling.

Spaningar 

  • Tre poäng mot Kalmar och återtagen serieledning ger en bra boost inför matchen.
  • Hampus Findell är avstängd men Rasmus Schüller och Elliot Käck är tillgängliga igen efter avstängningen mot Kalmar.
  • Magnus Eriksson, Hjalmar Ekdal, Kalle Holmberg och Rasmus Schüller åker på en avstängning i nästa match vid ytterligare ett gult kort på torsdag.


Kim Bergstrand inför matchen:

– En riktig klassisk höstmatch i elljus som väntar, så det ska bli jäkligt roligt. Vi har ju mött dem borta i ungefär samma läge under de senaste åren, de har krigat för poäng där nere och vi lite högre upp. För vår del kommer vi att behöva fokusera på samma saker som vanligt i princip och jag vet inte hur deras gräsmatta ser ut just nu. Men det blir sannolikt mycket duellspel och de har dessutom en hel del kontringsskicklighet plus Hosam Aiesh i bra form som högerytter, säger Kim som hade en bra uppslutning på Kaknäs under tisdagsträningen.
– Vi hade 20 friska spelare idag och som vanligt är det några skavanker och en avstängning på Hampus Finndell. Samtidigt kommer ju Rasmus Schüller tillbaka så det är ju skönt för oss att mittfältarna blir avstängda en och en - och inte tre åt gången. Men överlag tycker jag att det ser ganska bra ut och det är tätt med matcher nu så det blir inte så vansinnigt mycket träning.

Om IFK Göteborg

  • På elfte plats i tabellen med 28 poäng.
  • Tog en viktig seger senast när Mjällby besegrades med 3-1.
  • Carl Johansson är avstängd.
  • Marcus Berg är lagets bästa målskytt med sex mål på 13 matcher.

Kim Bergstrand om IFK Göteborg
– De har vunnit två raka matcher och det är klart att ett lag med så mycket kompetens och skickliga ledare för eller senare börjar vinna, det är nästan en naturlag. Ser man till deras uppställning spelar de ett klassiskt 4-4-2 med lite justeringar här och där så det kommer inte att överraska oss, utan det handlar om att hålla tight med lagdelarna i försvarsspelet. Spelar vi sedan vårt offensiva grundspel på ett bra sätt så räcker det nog ganska långt.

Senaste nytt
Fler nyheter