Inför IK Uppsala - Djurgården

Intressant genomkörare inför Svenska Cupen väntar mot ett IK Uppsala som även står för motståndet i första gruppspelsmatchen.

IK UPPSALA - DJURGÅRDEN
Lördag 6 mars kl.13.00, Uppsala IP

Se matchen HÄRTruppstatus:

– Vi hoppas att Hayley Dowd kan göra minuter men vet inte hur många i nuläget. Vi behöver henne och jag hoppas att hon kan medverka i möjligaste mån. I övrigt så bröt Hanna Stokki ett ben i handen mot Eskilstuna så även hon är ett osäkert kort. Det innebär att inräknat övriga forwards vi har med Maria Hovmark, Hanna Ekengren och Hayley så är det ingen som är fullt tillgänglig. Det gör att vi tappar lite tyngd längst fram och inte kan spela med våra starkaste spelare, vilket i sin tur kanske leder till lite kortare anfall och att vi blir mer lättlästa.
– Men vi hoppas på Hayley och även Hanna Ekengren räknas som ett frågetecken. Förhoppningvsi kanske någon av dem kan vara redo för spel? Utöver det är Malin Diaz fortsatt otillgänglig så vi kommer att fylla på med ytterligare en FA19-spelare förutom de tre som var med senast.

Spaningar 

  • Tuff genomkörare mot Eskilstuna under onsdagen, nu väntar genrep inför cupstarten.
  • Matchen ger goda möjligheter till motståndaranalys i båda riktningarna i och med att lagen även möts i cuppremiären.
  • Portia Boakye gjorde sina första matchminuter mot Eskilstuna och kommer allt närmare fullgod form.
  • Inget inhopp för Hayley Dowd senast, kanske dags för matchminuter på lördag?

Tränarkollen

Pierre Fondin inför matchen:
– Nu blir det träningsmatch mot Uppsala och sedan möter vi dem en vecka efter i cupen. Med tanke på att det blir skarpt läge då ,och sett till matchen i onsdags, så kanske det blir fler byten i vårt lag än mot Eskilstuna. Så vi kommer att rulla på lite fler spelare men vi har en del att jobba på som vi såg i Eskilstuna-matchen. Förhoppningsvis kan vi äga lite mer boll och styra matchbilden mer än vi gjorde då, förklarar Pierre som medger att det faktum att de båda lagen möts igen i Svenska Cupen kommer att påverka matchplanen en del.
– Vi kommer nog att få anpassa en del saker. Efter att vi hade fått cuplottningen så pratade vi med Uppsala och frågade hur de ville göra. Men de ville köra och vi behövde också spela match, så det kanske blir så att vi får göra små justeringar för att inte spela på exakt samma sätt i båda matcherna. Samtidigt kan ju vi snappa upp saker i deras spel och jag tror att det blir viktigare för dem att spela mer likt som de verkligen vill spela ,eftersom det blir deras genrep inför Svenska Cupen. Vi tog vår match mot Eskilstuna lite mer som vårt tänkta genrep. Men vi behöver spela mer och komma upp i matchtempo så det här kommer att bli en nyttig match för oss.

Om IK Uppsala

  • Tillbaka i Elitettan efter att ha kommit sist i Allsvenskan 2020.
  • Djurgårdens nya högerback Sara Olai ställs mot sitt gamla lag.
  • Förlorade senaste träningsmatchen mot BP med 4-0.

Pierre Fondin om Uppsala
– Just nu har jag bara sett deras senaste match. De har ju kvar samma tränare (Jonas Walfridsson) som går in i sitt tredje år och Uppsala gick ju upp från Elitettan till Damallsvenskan och åkte sedan ur förra året. Med tanke på att de har bytt serie ganska flitigt på sistone bidrar ju det till att det blir en del spelarrotation, framför allt när man åker ur. Det gör att det blir ett delvis nytt manskap och sedan ser det ut som att Uppsala spelar på ett annat sätt med ny formation jämfört med förra året, ett 3-5-2 eller 3-4-2-1 beroende på hur man ser det. Så för vår del blir det en hel del nytt sett till när vi mötte dem senast i sista matchen i Damallsvenskan.

Senaste nytt
Fler nyheter