Inför KIF Örebro - Djurgården

Genrep inför den damallsvenska omstarten väntar på Behrn Arena på lördag.

KIF ÖREBRO - DJURGÅRDEN

Lördag 14 augusti kl.16.00, Behrn Arena. 

Truppstatus

– Daniela Zamora och Hayley Dowd ansluter till matchtruppen och är tillgängliga för att göra ett gäng minuter. De har tränat under veckan och det har sett bra ut, så nu stegrar vi dem in i matchspel. Hanna Stokki var inte med senast mot Eskilstuna men hon är med i matchtruppen nu och det blir nog några minuter för henne också. I övrigt så utgår FA19-spelarna Elsa Ekerberg, Tuva Bylund och Stella Eriksson medan Tilde Lindwall, Hanna Ekengren,Louise Hvarfner och Malin Diaz inte är uttagningsbara, sammanfattar Pierre Fondin.

Spaningar 

  • Genrep inför den damallsvenska omstarten där AIK väntar den 21 augusti.
  • Laget kommer att vara väl sammansvetsat efter två dagars läger i Sunne.
  • Kamilla Karlsen gjorde sin debut i tisdagens träningsmatch mot Eskilstuna. Nu kommer en ny möjlighet att trimma in sig i laget.
  • Hayley Dowd och Daniela Zamora är redo för spel igen mot KIF Örebro.

Tränarkollen

Pierre Fondin inför matchen:
– Vi ser ju det här som ett genrep och matchar därefter för att göra en bra prestation. Gör vi det så får vi nog med oss ett bra resultat också. Så det blir inget bytande för bytandes skull utan ett flertal som kör upp mot 90 minuter i den här matchen, berättar Pierre som vill se en förbättrad offensiv mot Örebro.
– Jag tycker att vårt anfallsspel var ganska svagt mot Eskilstuna, jag hoppas att vi kan lösa vår speluppbyggnad på ett betydligt bättre sätt den här gången. Det var lite stressigt och vi hittade inte riktigt de positioner som vi ville ha. Istället gjorde vi andra grejer som vi inte ska syssla med så jag hoppas att vi ganska snabbt kommer tillbaka till där vi avslutade vårsäsongen. Det känns som att de alla i laget är överens om det efter att vi kollat lite klipp från matchen senast. Så det kommer nog att vli en stor skillnad.

Om KIF Örebro

  • På nionde plats i tabellen med elva poäng på tolv matcher.
  • Har tappat sin bästa målskytt Karin Lundin men fått in en stark ersättare i finska landslagsanfallaren Amanda Rantanen.
  • Även Moa Zakrisson och Ida Adamsson har nyligen lämnat klubben.
  • Spelade 1-1 i träningsmatchen mot AIK förra helgen.

Pierre Fondin om Örebro
– Det är ju ett lag som bytte en hel del spelare inför säsongen. Jag tycker att de började bra men sedan hade de det lite tuffare i slutet av säsongen. Men det är ett lag som vill och försöker spela mycket boll efter backen och gärna rullar lagdel för lagdel, så de har varit tydliga med vad de vill göra. Men när det är många nya spelare och man vill spela den typen av fotboll kan man gå på lite nitar ibland. Så jag antar att det kommer att bli lite ställningskrig om att ha bollen i matchen och Örebro är som sagt spelskickliga men också ganska sårbara i sitt spel.

Senaste nytt
Fler nyheter