Inför Malmö FF - Djurgården

Allsvenskt toppmöte väntar på Eleda Stadion på lördag med extremt viktiga poäng på spel.

MALMÖ FF - DJURGÅRDEN

Lördag 18 september klockan 15.00, Eleda Stadion.

Matchen visas på discovery+ 
Använd denna länk när du beställer matchen så gynnar det Djurgården ekonomiskt.

Truppstatus

–  Aleksandr Vasyutin och Liinus Tagesson är de spelare som inte är tillgängliga för truppen, enligt Djurgårdens naprapat Kalle Barrling.
 

Spaningar 

  • En minst sagt efterlängtad derbytriumf mot Hammarby ger skön vind i ryggen inför en mycket tuff bortamatch.
  • Dessutom välkommen islossning i målskyttet med bland annat allsvenska debutmål för både Joel Asoro och Hjalmar Ekdal.
  • Magnus Erikssons form är fortsatt optimerad och lagkaptenen toppar allsvenska poängligan med 3 mål och 11 assist.
  • Hampus Finndell och Elliot Käck står på två gula kort och missar nästa match vid ytterligare ett.

Kim Bergstrand inför matchen:

– Det är alltid väldigt roligt att åka dit och få mäta sig med Malmö och vi har goda minnen därifrån också. I övrigt har vi haft en bra vecka där vi fått återhämta oss efter derbyt och kunnat träna på i lugn och ro med bra stämning. Truppen känns frisk och spelarna verkar ha en god känsla i kroppen, berättar Kim som är mentalt förberedd på en MFF-anstormning från start på lördag.
– Malmö på hemmaplan brukat gå ut ganska tufft och högt till en början och sätta mycket fart. Det gäller att kunna hantera den farten och hitta en bra variation för oss mellan bollinnehav och lite snabbare, rakare spel. Om man bara har det ena eller andra får man det jobbigt, så vi behöver ha bollen i perioder och spela snabbt i andra perioder. Den rytmen blir viktig och självklart även att hantera det fysiska spelet, för där är de starka.


Om Malmö FF

  • Fyra i tabellen på 34 poäng, tre efter ledande Djurgården.
  • Åkte på en tydlig förlust med 0-3 mot Juventus i tisdagens CL-match.
  • Har ett flertal frågetecken inför matchen i form av Johan Dahlin, Niklas Moisander, Bonke Innocent, Sergio Péna och Oscar Lewicki.

Kim Bergstrand om MFF
– Att ta sig till gruppspel i Champions League är väl en kvalitetsstämpel om något, det är inte varje dag ett svenskt lag gör det. MFF är ju bra spelare för spelare, har mycket fysik och snabbhet plus ett fantastiskt djupledsspel. Så det blir något att bita i, säger Kim som inte tror att Malmös täta spelschema med spel både i Europa och Allsvenskan är till någon nackdel för dem.
– Jag har aldrig hört Malmö gnälla, vilket en del lag gör när de är ute i Europa. De säger aldrig att det är jobbigt att spela mycket matcher eftersom de är vana vid det och det är klart att det är väldigt roligt att få spela den typ av matcher som de gör. Så jag tror att det mest påverkar dem positivt.

Senaste nytt
Fler nyheter