Inför Östersund - Djurgården

Blåränderna åker norröver för att ta sig an ÖFK på Jämtkraft Arena på söndag.

ÖSTERSUND - DJURGÅRDEN

Söndag 26 september klockan 15.00, Jämtkraft Arena

Matchen visas på discovery+ 
Använd denna länk när du beställer matchen så gynnar det Djurgården ekonomiskt.

Vill du se matchen på plats köper du biljett till Djurgårdens tilldelade sektion med 600 platser här.

Truppstatus

– Alexander Vasyutin, Linus Tagesson och Jesper Nyholm är de spelare som inte är tillgängliga, meddelar Djurgårdens naprapat Karl Barrling.
 

Spaningar 

  • Grymt skönt trepoängare i en oväntat hård match mot Degerfors ger arbetsro inför söndagen.
  • Fin första allsvensk start av Leo Cornic i onsdags. Blir det ny startplats mot Östersund?
  • Lagen har mötts tre gånger i år i Svenska Cupen, träningsmatch och Allsvenskan med segrar för DIF i samtliga matcher och noll insläppta mål. Kan den fina statistiken fortsätta även på bortaplan?
  • Hampus Finndell, Elliot Käck och Rasmus Schüller står på två gula kort och missar derbyt mot AIK vid ytterligare ett mot ÖFK.

Kim Bergstrand inför matchen:

– Det är en desperat motståndare, de behöver ju ta poäng där de ligger. Precis som vi också måste ta poäng med de mål som vi har, så det blir spännande. Vi är förhållandevis friska bortsett från Jesper Nyholm. Det är ju tredje matchen på åtta dagar så det är klart att det finns lite skavanker. Men överlag ser det positivt ut med en fräsch trupp nu när det är tätt mellan matcherna, säger Kim som uppskattade inställningen senast mot Degerfors även om spelet inte satt hela vägen.
– Jag tycker att vi ändå såg ganska pigga ut när vi lyckades vända på steken en gång till mot Degerfors och det tyder på bra skallar. Sedan är vi inte helt nöjda med den prestationen vare sig offensivt eller defensivt. Men moralen och karaktären är god och om vi bara kan rätta till ett par saker kommer det att kunna bli bra.


Om Östersund

  • Sist i tabellen med tolv poäng så här långt.
  • Kommer från en förlust mot Örebro SK som vann med 2-0 i onsdags.
  • Anfallaren Blair Turgott bör hållas under uppsikt. Åtta gjorda mål så här längt i serien.

Kim Bergstrand om Östersund
– De gjorde en jäkligt fin match mot Elfsborg och visade vilka kvaliteter som de har. De har en av seriens bästa målvakter och en av seriens bästa forwards. Överlag så har den en hel den individuellt vassa spelare, så det kommer att krävas en stark prestation från vår sida om vi ska kunna åka hem med tre poäng.

Senaste nytt
Fler nyheter