Inför Sandviken - Djurgården

Sandvikens IF är motståndare i söndagens träningsmatch då Djurgården påbörjar uppladdningen inför säsongen 2022.

SANDVIKENS IF - DJURGÅRDEN

Söndag 21 november 14.00, Jernvallen

Truppstatus

– Kul att vi har Louise Hvarfner tillbaka igen och hon är aktuell för spel på söndag. Tanken var att även Alice Bergström skulle varit med och spelat sin första match med oss, men hon har fått en känning och kan inte delta. Detsamma gäller för Hayley Dowd, Portia Boakye och Hanna Stokki som alla har lättare känningar vilket gör att vi inte vill riskera något. I övrigt är alla andra tillgängliga i truppen, sammanfattar Magnus Pålsson.

Spaningar 

  • Villemo Dahlqvist är med i truppen. Hon är en provspelare från Morön som den sportsliga ledningen nu får chans att se i matchspel i Djurgårdens spel för första gången.
  • En säsong är över och en ny tar vid. Uppladdningen inför 2022 smyger igång redan nu med en match som ger möjlighet för att testa nya idéer och spelare.
  • Positiva besked för Louise Hvarfner som är tillgänglig för spel igen efter en långdragen skadeperiod.
  • DIF FA19-spelaren Tilda Sjöqvist är tillbaka efter utlåningen till IFK Norrköping och kommer att dra på sig den blårandiga tröjan igen på söndag.

Tränarkollen

Magnus Pålsson inför matchen:
– För oss blir det en möjlighet att testa några provspelare samt även några av våra yngre spelare från FA19 och vi kommer att använda runt 20 spelare under matchen. Samtidigt ska vi påbörja det nya som vi ska göra nästa år och sätta grunder i det, så det är huvudsyftet med den här träningsmatchen.
 

Om Sandviken

  • Samarbetsklubb till Djurgården där ett antal spelare varit på lån.
  • Kom tvåa i Division 1 Norra Svealand i år.
  • Näst bäst defensiv i serien med 18 insläppta mål på 22 matcher.
  • Fd DIF-spelaren Klara Folkesson återfinns i laget och var bästa målskytt under året med tolv fullträffar i seriespelet.

Magnus Pålsson om Sandviken
– Jag har jobbat med deras huvudtränare Fredrik Andersson innan när han var i IFK Lidingö, så jag har hört en del från honom. Det är ett ungt lag med många duktiga fotbollsspelare som vill spela sig fram spelyta för spelyta och ha bollen mycket inom laget. De kom tvåa i sin division 1-serie och deras ambition inför nästa år är att satsa hårt för att gå upp i Elitettan. De har som sagt haft mycket bollinnehav och nu ska vi försvara högt framöver i ett 3-4-3, så det blir intressant att se hur Sandviken hanterar det och om vi lyckas vara tillräckligt intensiva för att göra det jobbigt för dem.

Senaste nytt
Fler nyheter