Inför seriestarten - Flickakademin 17-19

Dags för en lägesrapport från flickakademins äldsta lag FA19 & FA17 där respektive tränare samt flickakademichef Jean Balawo summerar säsongen så här långt.

Vårsolen har letat sig fram och matchspelet är äntligen igång efter en lång väntan för de två äldsta lagen i Flickakademin. Nu är siktet inställt på seriestart och onekligen på sin plats med en genomgång från tränarna av året så här långt, (i form av en kvartalsrapport), samt tankar om det som komma skall.

Inledningsvis ger flickakademichef Jean Balawo sin summering kring status i FA19 i klippet här nedan.


 

Tränarna om sina lagDIF FA19, tränare Dennis Gabrielsson summerar första kvartalet

Om uppstarten av en ny kull under året
– Jag tycker det har varit en bra uppstart med tanke på omständigheterna, en trupp med mycket kvalitet och ambition. Med tanke på att alla har ett nytt sätt att lära sig, både när det kommer till hur vi bedriver träning och hur vi vill spela, så är min reflektion att tjejerna vill lära sig och har förmågan att jobba för sin utveckling.

Om utmaningarna
– Covid-19 gör ju givetvis att vi ställs inför många utmaningar som vi vanligtvis inte ställs inför. Det handlar både om att omklädningsrumsmiljön försvinner, vilket gör att det är svårt att jobba med gruppen på ett mer socialt plan, och att det krävts mer för att motivera spelarna när matcher inte har funnits.

Spaningar
– Vi har en trupp med hög potential. Jag tycker mig se att spelarna blir bättre och bättre utbildade (särskilt när det kommer till tekniska kvaliteten med bollen) innan dom tar klivet upp i FA 19 vilket tyder på att vi gör bra saker på fler ställen inom flickfotbollen.

Mål för Q2
– Vi vill jobba upp en motivation där matchen inte är kvittot på utveckling, vi vill också lägga kraft på att fysiskt bli lite starkare och tåligare. För att hitta kvitton på utveckling så har vi under början av årets andra kvartal sett till att sätta en arbetsordning och struktur om hur vi ska jobba med videoanalys och feedback genom video. Det fungerade bra och nu gläds vi åt att vi kan spela matcher igen.

I helgen spelade DIF FA19 mot BP och vann med 1-0.

DIF FA17, tränare Mauricio Rojas summerar första kvartalet

Om uppstarten i år
– Första kvartalet har varit en tuff tid för FA17 med en trupp som bestod av för få spelare då många av våra tidigare spelare avancerat upp till DIF FA19. I januari var vi nio spelare som som startade upp och började jobba för att få FA17 på benen igen i rätt riktning, där utveckling började med att bygga en basnivå i laget. Vi stegrade nivån successivt och det återspeglade sig i spelarintresset utifrån som växte.
– Vi startade också upp med ett gemensamt spelarsamtal och genomgång av vårt arbetssätt för FA17 för att gå igenom vår spelidé och våra principer. I denna process startades också individuella utvecklingssamtal med spelarna där vi följde upp med en aktivitetsdag ute i naturen. I dagsläget är truppen uppe i 16 spelare + 1 målvakt och lagbygget är på rätt väg.

Om den nya kullen
– Nya kullen har varit utmanande på alla sätt då vi har en kull på 06, 05 och 04:or där många legat i olika nivåer. Men vi har nu hittat varandra i ledare och spelare och är redo att växa

Om utmaningarna
– Att få en stark utvecklingskurva på alla spelare så att de kan ta klivet till nästa nivå i DIF Akademi. Att jobba ihop en stark grupp som är sammansvetsade. Topp 3 i SM.

Spaningar
– Vi kan förvänta oss ett hårt arbetande grupp som är strukturerade och hängivna, spelare som tar ansvar och gärna tar för sig. 

Mål för Q2
– Att få till vårt arbetssätt, spelidé samt principer att funka i laget. Det har varit svårt att få till till en helhet i vårt arbete då träningsmatcher inte kunnat spelas. Så under en stor del av kvartal 2 har vi försökt att få till så många matchlika pass som möjligt för att komma nära våra mål i träningsplanering och utbildning. Men nu har vi ju äntligen får möjlighet att komma igång med matchspel igen vilket är väldigt uppskattat.

I helgen mötte DIF FA17 Ingarö där det blev 2-2.

Senaste nytt
Fler nyheter