Inför Varberg - Djurgården

DIF beger sig västerut för bortamatch mot Varbergs BoIS på söndag.

VARBERG - DJURGÅRDEN
Söndag 25 april kl. 15.00, Varberg Energi Arena 

Matchen visas på discovery+ 
Använd denna länk när du beställer matchen så får Djurgården ekonomisk kickback.


Truppstatus


Här sammanfattar Djurgårdens naprapat Kalle Barrling skadeläget efter lördagens träning:
– Erik Berg, Axel Wallenborg, Jesper Nyholm och Linus Tagesson är långtidsskadade och inte tillgängliga för spel och Peter McGregor kör sin egna stegring. I övrigt är alla utagningsbara.

Spaningar 

  • Stark inledning av serien med två raka segrar mot tufft motstånd ger bra boost.
  • Från snabbt underlag på Tele2 Arena till betydligt långsammare naturgräs på Varberg Energi Arena. Hur påverkar det Djurgårdens spel?
  • Knivskarp konkurrens i laget just nu ger bra förutsättningar.
  • Elias Andersson återbesöker en välbekant arena (fd Påskbergsvallen) där han spelade under sin tid i Varberg.

Kim Bergstrand inför matchen:
 – Vi hade en riktigt bra träning i torsdags, det var inte varmt direkt men spelet värmde och vi har gjort goda resultat på sistone vilket ökar självkänslan. Samtidigt har vi bara spelat två omgångar så vi ska inte dra för stora slutsatser åt något håll. Men jag tycker att vi är på god väg att bli det lag som vi vill vara. Vi jobbar väldigt hårt och vill driva matcher, vill ta initiativ och har ett bra kroppsspråk och det blir bättre och bättre varje dag. Dessutom börjar många att bli friska vilket ökar intensiteten i det vi gör, säger Kim som gläds åt en riktigt spetsig konkurrens i truppen just nu.
– För att överhuvudtaget vara med i truppen så är konkurrensen knivskarp. Under torsdagen var vi 21 spelare som var mer eller mindre friska, varav runt 20 som är i fullgott skick, plus att målvaktssituationen också är tuff. Sedan jag och Tolle kom hit har det nog inte varit hårdare konkurrens för att ta sig in i truppen än det är nu. Det krävs att man är hundra procent frisk och presterar väldigt bra för att vara med i truppen.


Om Varbergs BoIS

  • Förlust mot Elfsborg senast i Allsvenskan med 1-3 och innan dess ett kryss efter 0-0 mot Mjällby.
  • Övertygande säsong som allsvensk nykomling förra året då laget slutade på elfte plats.
  • Fjolårets två främsta poängspelare, Astrit Selmani och Gustav Norlin, har lämnat inför 2021.
 

Kim Bergstrand om Varberg
– Ett duktigt lag och vi får se hur förutsättningarna är när vi kommer dit, dels med väder och dels hur gräsplanen är. Man får alltid anpassa sig lite men den här gången behöver man nog vara beredd på att skita ner sig en del och göra det som behövs. Men utöver det kan vi inte ändra hela vårt sätt att vara bara för att vi spelar på gräs, berättar Kim som kört träningar på Kaknäs naturgräs för att förbereda sig på det väntande underlaget.
– Vi körde andra gräspasset i torsdags och det har känts bra. Jag tror att vi har hittat en bra nivå i övergången från konstgräs till gräs. Skillnaden är inte så stor men det gäller att lära sig hur gräs fungerar. Vissa spelare som till exempel Isak Hien har ju knappt spelat på gräs i hela sitt liv så det är klart att det är lite skillnad. Men grunderna är ju absolut detsamma.

Senaste nytt
Fler nyheter