Inför Växjö - Djurgården

Viktiga poäng på spel när DIF beger sig söderöver för match på Visma Arena.

VÄXJÖ - DJURGÅRDEN
Söndag 20 juni kl.13.00, Visma Arena

Matchen sänds på Sportbladet Play, använd följande länk för beställning av match samt abonnemang så gynnar det Djurgården Fotboll. 

Truppstatus

– Det såg ut som att Alexandra Takounda åkte på en rejäl skada när hon spelade med FA19 i helgen men hon var tillbaka i träning några dagar efter. Så hon går för fullt igen och annars ser det bra ut förutom Hayley Dowd och Louise Hvarfner som båda är frågetecken inför match. I övrigt är Rachel Bloznalis, Malin Diaz, Tilde Lindwall och Maria Hovmark fortfarande otillgängliga för spel.

 

Spaningar 

  • Omstart efter landslagsuppehåll där Daniela Zamora, Gudrun Arnardottir och Nellie Lilja alla är tillbaka välbehållna efter landslagsspel.
  • Viktiga poäng på spel för att kunna lyfta i tabellen. 
  • Skön seger senast mot Eskilstuna med hållen nolla bakåt ger bra boost inför matchen.

Tränarkollen

Pierre Fondin inför matchen:
– Alla matcher är väldigt viktiga nu och det här blir ju en sexpoängsmatch. Vinner vi så är vi i ett ganska bra läge och förlorar vi är vi indragna i det igen. Så en otroligt viktig match för oss och även för Växjö såklart. Det kommer att bli spännande för de som tittar, säger Pierre som tycker att förberedelserna inför matchen varit goda under landslagsuppehållet.
– Det har funkat bra. Vi har haft en del spelare som varit med i vårt FA19 så de som inte har fått så mycket speltid tidigare under säsongen har fått två matcher på ganska kort tid. Det gör dem mer redo för match än de varit tidigare.

 

Om Växjö DFF

  • Sist i tabellen fyra poäng efter Djurgården.
  • Har haft det trögt i offensiven med bara två gjorda mål på de åtta första matcherna.
  • Förlust med 1-0 i senaste matchen mot Vittsjö.

Pierre Fondin om Växjö
– Det har varit väldigt jämnt i de flesta matcherna som de spelat. De har förlorat med uddamålet mot bra lag, men är med i alla matcher och skapar lite chanser. Jag tycker att de är bättre än vad de har visat sett till antal poäng. Men de har lite problem att göra mål, vi har väl inte gjort jättemånga heller, men Växjö har ännu större problem med det. Så vi får hoppas att vi kan stänga till och hålla nollan i den här matchen. Men de är inte alls ofarliga så det kommer att bli en tuff kamp.

Senaste nytt
Fler nyheter