Inför Vittsjö - Djurgården

Nya betydelsefulla poäng på spel när Djurgården beger sig till Vittsjö IP på måndag.

VITTSJÖ - DJURGÅRDEN
Måndag 28 juni kl.18.00, Vittsjö IP

Matchen sänds på Sportbladet Play, använd följande länk för beställning av match samt abonnemang så gynnar det Djurgården Fotboll. 

Truppstatus

– Hayley Dowd är ett frågetecken inför måndag, hon har ett krånglande knä som vi kommer att undersöka. När det gäller Louise Hvarfner är hon inte igång med träningen än, men vi har goda förhoppningar om att få med henne i matchtruppen. I övrigt är det oförändrad status när det gäller de långtidsfrånvarande.

 

Spaningar 

  • Fyra poäng på de två senaste matcherna ger lite lugn och arbetsro inför matchen.
  • Två raka nollor bakåt - ett positivt kvitto för defensiven.
  • Louise Hvarfner kan vara aktuell för spel igen efter att ha missat senaste mot Växjö.
  • Nellie Lilja står på två gula kort  och åker på en avstängning vid ytterligare ett.

Tränarkollen

Pierre Fondin inför matchen:
– Nu har vi fyra poäng på två matcher och det är såklart skönt. Dessutom två nollor bakåt på det vilket har gett en stabilitet. Sedan finns det en hel del att putsa på både i försvars- och anfallsspelet som vi jobbar på hela tiden. Men stämningen är god i laget och det tycker jag att den har varit trots att vi har haft en tuff period i början på säsongen. Vi har jobbat på hela tiden för att hitta sätt att bli bättre och de senaste poängen har skänkt mer trygghet till oss.

 

Om Vittsjö

  • På sjätte plats i tabellen med tolv inspelade poäng.
  • Fjärde bästa defensiven så här långt i serien med åtta insläppta mål på nio matcher.
  • Emily Gielnik är lagets bästa målskytt med fyra gjorda mål.

Pierre Fondin om Vittsjö
– Vittsjö borta är alltid en väldigt tung match att spela. Dels med tanke på deras gräs men också att de har ett lag med stora, starka och tunga spelare som är fysiska att möta. Det är något som vi måste klara av, att hantera det spelet. Sedan tycker jag att Vittsjö började att bli lite mer spelskickliga redan förra året, med mer fokus på att hålla bollen inom laget och bygga spelet bakifrån. Det är väl en process som de försöker att förbättra hela tiden. Så det blir nog inte bara de längre bollarna som det var när man mötte Vittsjö för 3-4 år sedan. Utan nu möter vi ett lag som börjar bli allt mer stabila på den övre halvan och är svåra att slå.

Senaste nytt
Fler nyheter