Jacob Widell Zetterström tillbaka i träning

Efter en lång och tuff skadefrånvaro fanns den 22-åriga målvaktstalangen på plats när A-laget samlades för årets första träning.

När Jacob Widell Zetterström återvände från en period i IFK Lidingö till Djurgården, där han spelat sedan barnsben, pekade alla pilar uppåt. Säsongen 2019 väntade där Jacob utmärkte sig på A-lagets träningar och samlade på sig många lovord för sin starka utveckling. Men sedan var oturen framme med två hjärnskakningar inom loppet av ett par månader och fotbollskarriären hamnade av förklarliga skäl på paus till förmån för hälsan.

Fast nu, knappt två år senare, kommer glädjande nyheter. Jacob har åter dragit på sig målvaktshandskarna, inklusive skyddande hjälm, och fanns med under A-lagets första träning för året. Det har varit en lång och dynamisk resa tillbaka men i nuläget är Jacob igång igen och redo att testa hur långt det bär.
– Huvudet känns helt okej, jag mår fint överlag och det har känts bra ett längre tag nu. Då menar jag först och främst hemma och i offentliga miljöer. Men sedan har det blivit bättre i träning också där det varit två steg fram och ett steg bak hela tiden. Man kör på, får bakslag, trappar ner lite och fortsätter sedan framåt. Så har det sett ut med en progression under det vardagliga och träningsmässiga också, berättar Jacob som fick behagliga flashbacks under måndagens pass.
–  Det känns ju lite extra att komma hit och även om det så klart är mycket som är nytt i laget känns det som man kastas tillbaka två år. Så det här blir verkligen en uppstart för både mig och laget och en väldigt speciell känsla att komma hit.

Var det landar återstår att se men Jacob har haft återkommande samtal och stämt av läget med Bosse Andersson och målvaktstränare Nikos Gkoulios under hela skadeperioden.
– Jag och Bosse har haft kontakt lite till och från och även jag och Nikos har hörts en del. Vi bestämde oss för att vi skulle ses och att jag testade och körde på med den här träningsnivån och intensiteten. Hittills har det känts jättebra och det är väldigt kul att vara tillbaka.  Nu får jag se var gränserna ligger men jag är är inte här för att stå vid sidan utan för att köra hundra procent. Vi håller det öppet tillsvidare så får vi se hur det går, summerar Jacob.

Även sportchef Bosse Andersson är inne på samma linje och gläds över att få ha Jacob tillbaka i full träning igen.
– Jacob har varit med och tränat lite grann under hösten och funderat lite under tiden. Nu var han med och tränade i mellandagarna och som målvaktssituationen ser ut har vi sagt att Jacob är med förutsättningslöst och tränar med oss i januari och en bit in i februari. Sedan får vi utvärdera det. Han har ju varit borta i stort sett ett och ett halvt år och nu känner han sig trygg med att han kan vara med och träna och ge det en ordentlig chans, säger Bosse.

Se DIFTV med Jacob från första träningen, (åtta minuter in i klippet).

Senaste nytt
Fler nyheter