Knapp förlust för Rasmus Schüllers Finland

• 16 juni 2021

DIF-mittfältaren startade och spelade 66 minuter av EM-matchen mot Ryssland som dock drog det längsta strået och vann med 1-0.

Med tre poäng i ryggen från den inledande matchen klev Finland ut i jakt på viktiga poäng i onsdagens EM-match mot Ryssland och Rasmus Schüller fanns med från start som centralt defensivt nav på mittfältet .

Det såg ut att bli en drömstart för Finland när Joel Pojhanpalo nickade in bollen i fjärde minuten, men målet visade sig vara decimetern offside efter granskning. Istället tog Ryssland ledningen på övertid i första halvleken.

I 66:e minuten byttes sedan Rasmus Schüller ut efter en solid insats på mittfältet med hårt jobb, fint passningsspel och en mängd viktiga brytningar. Matchen rullade vidare där Finland jagade en kvittering men utan att spräcka nollan. Därmed ligger nu de båda lagen på tre poäng inför den avslutande omgången där Belgien nu väntar för Finland.