Kofi Asare och David Celic nominerade till årets spelare

Dubbla nomineringar till Årets Unicoach-spelare för Djurgården. Huvudtränare Johan Palm kommenterar David och Kofis utveckling under året.

Årets Unicoach-spelare 2021 ska utses i varsin kategori för respektive lagdel. Kriterierna för att nomineras är att man ska vara född 2002 eller 2003 och gjort utmärkande insatser i P19-Allsvenskan och spelat minst 10 matcher.

Vidare står följande att läsa om vad som vägs in för den slutgiltiga vinnaren: ”Meriterande är om spelaren även fått göra inhopp på seniornivå i Allsvenskan eller Superettan (max tio matcher). Spelarna som vinner utmärkelsen ska kunna bli nästa säsongs årets unga spelare i Allsvenskan.”

Djurgården har representation i Årets målvakt och Årets mittfältare i form av David Celic och Kofi Asare. Vinnarna meddelas i början av januari.

– David har haft en fin utveckling under året som även innebar en längre period av träning med A-laget. Det har gett honom mycket, och det han lärt sig har han tagit med sig till P19, både i träning och i match. Självklart är det roligt att han blir nominerad, inte bara för honom själv utan också för Nikos och Fredrik som arbetar med honom dagligen, säger Johan Palm som är huvudtränare för PA19.

– Kofi har haft ett år med god kontinuitet i såväl träning som match, vilket resulterat i att han har kunnat ta stora kliv i sin utveckling – både på planen och utanför den. Även Kofi tränade med A-laget under en längre period där han fick känna på vad som verkligen krävs för att ta nästa kliv.

– Kofis målsnitt i P19 och i U21 är ett utropstecken för säsongen, vilket också varit glädjande då han avgjort flera matcher i båda serierna. Men framförallt är det en större målmedvetenhet och förhöjd kravbild på sig själv och sina egna prestationer som lett till hans utveckling, kommenterar Johan Palm som är huvudtränare för PA19.

Här är alla nomineringar:

Målvakt
David Celic, Djurgårdens IF
Adam Ingi Benediktsson, IFK Göteborg 
Melker Ellborg, Malmö FF

Back
Rasmus Bonde, AIK
Dino Salihovic, IFK Norrköping 
Emil Lindman, Malmö FF

Mittfältare
Kofi Fosuhene Asare, Djurgårdens IF 
William Axelsson Tervonen, Hammarby IF 
Noah Persson, Mjällby AIF

Forward
Calvin Kabuye, AIK
Alfons Nygaard, IFK Göteborg
Isak Bjerkebo, Malmö FF 

Utöver spelarpriserna så kommer även pris delas ut till årets Unicoachklubb samt till årets Unicoach, som går till årets främsta ledare.

Senaste nytt
Fler nyheter