Komfortabel seger mot Uppsala

Det blev tennissiffror när IK Uppsala besegrades med 6-1 i lördagens träningsmatch.

Laget

Djurgården mönstrade en ung startelva, med fyra spelare från DIF FA19, på Uppsala IP där Kelsey Daugherty tog plats mellan stolparna bakom en backlinje bestående av Julia Walentowicz, Ellen Andersson, Gudrun Arnardottir (K) och Fanny Lång.

Mittfältsuppsättningen bestod av Louise Hvarfner och Nicole Ruiz Granados med Linda Motlhalo som offensiv spets och längst fram på topp var det glädjande att se Hanna Ekengren tillbaka i spel, flankerad av yttrarna Nea Flyborg och Louise Larsson.

Första halvlek

Det var ett ungt och taggat DIF som kickade igång matchen som hade genrepskaraktär, även om onsdagens möte mot Eskilstuna främst räknades som officiellt genrep. Efter en lite konturlös matchinledning kunde Djurgården börja koppla greppet om händelserna med mycket löpvilja, inte minst hos unga mittfälstduon Ruiz Granados och Louise Hvarfner som var duktiga centralt.

Bakåt var det stabilt, där det mest hotande var ett skott från Ellen Toivio som Kelsey Daugherty plockade enkelt. Framåt var det till en början några halvchanser där Hanna Ekengren högg i djupled och Louise Hvarfner gick på avslut, men hetare lägen med tillhörande utdelning skulle komma.

Djurgårdens höga presspel störde Uppsala ordentligt i deras uppspel och genom en bollvinst på offensiv planhalva med kvarten spelad kom ledningsmålet. Hanna Ekengren stod för avslutet när hon behärskat rullade in 1-0 och greppet om matchen stärktes.

Därpå följde fortsatt DIF-tryck med nya bollvinster vilket också skulle resultera i ytterligare en fullträff med knappa halvtimmen spelad. Än en gång var det Hanna Ekengren som fick läget och hon dunkade distinkt in bollen till 2-0 för Djurgården.

I 41:a minuten var det sedan dags igen när Louise Hvarfner trycktes ner i straffområdet och domaren pekade på elvameterspunkten. Kapten Gudrun Arnardottir tog hand om straffen och satte 3-0 hur kyligt som helst.

Några fler fullträffar blev det dock inte innan halvtidsvisslan ljöd och Djurgården kunde gå till pausvila med en stabil ledning efter en väl genomförd första halvlek.

Andra halvlek

Inför andra blev det en rejäl rotation i elvan med sex byten där Sheila van den Bulk, Nellie Lilja, Portia Boakye, Rachel Bloznalis, Tilde Lindwall och Hayley Dowd kom in.

Även Uppsala gjorde en del byten och hade första chansen, men Kelsey Daugherty parerade avslutet med en akrobatisk enhandsräddning. För Djurgårdens del uppstod också lägen frekvent där både Nea Flyborg, Tilde Lindwall och Hayley Dowd testade Uppsala-keepern och även Shelia van den Bulk var nära fyran när hon nickade strax över på en inläggsfrispark.

Tempot var bra i matchen som nu var snäppet tätare med timmen spelad, båda lagen turades om att anfalla och Uppsala skapade några hörnor som oroade bakåt. De blårandiga framstötarna fortsatte precis som förut där både Hayley Dowd och Tilde Lindwall sniffade på nätkänning utan att få in bollen.

Men Tilde skulle få sitt mål till slut när hon höll sig framme på en retur och dunkade in 4-0. Ett mål som såg ut att döda matchen helt även om Uppsala strax efter hittade en väg genom den annars stabila DIF-defensiven när det var Ida Andersson Weidenbergs tur att ta hand om en mälvaktsretur och sätta 4-1.

Med kvarten kvar klev även Sara Olai in och ersatte duktiga Nea Flyborg och DIF fortsatte att jaga fler mål, där speciellt Hayley Dowd var märkbart sugen på att öppna kontot för året. Det skulle hon också se till att göra i den 83:e minuten när hon satte 5-1 med ett tungt vänsterskott.

Även Sara Olai skulle passa på att göra sitt debutmål i DIF-tröjan när hon sedan på övertid nickade in 6-1 på hörna, vilket också var det sista som hände innan slutsignalen. Summa summarum en match som gav många positiva signaler och en efterlängtad offensiv urladdning som bådar gott inför nästa helg.

Då blir det repris, men med skarpt läge, då Uppsala väntar igen som motståndare i första gruppspelsmatchen i Svenska Cupen.

Senaste nytt
Fler nyheter