Landslagssvepet

Magnus Eriksson, Emmanuel Banda och Edward Chilufya var de DIF-spelare som var igång med landslagsspel i förra veckan.

Det var glädjande att se Magnus Eriksson i den blågula landslagströjan igen, även om det rörde sig om ett kortare inhopp, när Kosovo besegrades med 3-0 i VM-kvalet. "Mange" klev in i slutet och var sedvanligt resolut sitt spel och nu återstår det att se om det blir ytterligare speltid mot Grekland på tisdag.

Edward Chilufya och Emmanuel Banda drabbades av visumkrångel i samband med avresa vilket gjorde att de missade första VM-kvalmatchen borta mot Ekvatorialguinea. I returmötet lagen emellan, som spelades i Zambia under söndagen, fanns dock båda med på planen. Banda startade matchen och spelade 77 minuter innan han tvingades byta på grund av kramp, medan "Chili" byttes in med en timme spelad i mötet som slutade 1-1.
I och med att Ekvatorialguinea vann mot Zambia med 2-0 på hemmaplan under torsdagen är de zambesiska chanserna till avancemang mycket små med sex poäng upp till gruppettan Tunisien och två omgångar kvar.

I övrigt har det varit glesare med blårandig landslagsrepresentation trots ett stort antal kallade spelare. För Hampus Finndells del tackade han nej till EM-kval med det svenska U21-landslaget för att få nödvändig fysisk återhämtning, ordinerad av Djurgårdens fysteam.
Även för PK Bråtveit blev det en sorti från det norska landslagets VM-kval där en skada satte stopp för spel.

Beträffande Rasmus Schuller var han avstängd för Finland i första VM-kvalmatchen mot Ukraina men finns tillgänglig för spel i nästa kvalmatch på tisdag då Kazakstan står för motståndet.
 

Senaste nytt
Fler nyheter