Landslagssvepet - vinst mot Norge för Nellie Lilja

• 28 okt 2021

Seger för Nellie Lilja och svenska U23-landslaget, fortsatt målstim för Linda Motlhalo och ny dramatisk match för Portia Boakyes Ghana.

Det var glädjande att se Nellie Lilja tillbaka i startelvan när det svenska U23-landslaget mötte Norge i måndagens U23-landskamp på Mellös Stadion. Sverige vann matchen med 3-2 och Nellie spelade i 75 minuter och i 82:a minuten blev det dessutom ett inhopp för Julia Walentowicz, som ersatte Cornelia Kapocs, och därmed gjorde sin debut i U23-landslaget.

För Linda Motlhalos Sydafrika var avancemanget i kvalet till Afrikanska mästerskapen i princip säkrat efter 7-0 mot Mocambique i det första av två möten. I returmötet blev det en ny målfest för "Banyana Banyana" som vann med 6-0 och Linda firade sin 50:e landskamp med att bli tvåmålsskytt igen.

Portia Boakye var ett osäkert kort inför Ghanas andra kvalmatch i Afrikanska mästerskapen mot Nigeria men fanns med från start med kaptensbindeln runt armen på Accra Sports Stadium. Ett underläge med 0-2 från första matchen skulle hämtas in och Ghana tog också ledningen med 1-0 i 48:e minuten. Dessvärre åkte Portia på sitt andra gula kort i matchen i 65:e minuten och ett decimerat "The Black Queens" lyckades inte forcera in ett andra mål som hade kunnat ta matchen till förlängning.

Beträffande Daniela Zamora hade det förekommit diskussioner om huruvida hon skulle vilas från landslagsspel efter en långvarig och intensiv belastning. Men Daniela åkte till slut iväg och spelade halva matchen för Chile som tog sig an Colombia i en landskamp som slutade med förlust med 0-2 för Chile.