Magnus Eriksson fortsätter plocka poäng

Efter att ha ryckt åt sig ledningen i den allsvenska assistligan hoppas DIF-kaptenen på nya poäng mot MFF på måndag - både för laget och för egen del.

Återkomsten under fjolåret in i ett uppdaterat Djurgården blev inte fullt så sömlös för Magnus Eriksson som de flesta hade trott. Men under försäsongen har ”Mange” navigerat sig fram till sin nuvarande kreativa mittfältsroll i laget, vilket resulterat i en kontinuerlig leverans av assist i år.

Redan under försäsongen och i cupen syntes potentialen och i Allsvenskan har det rullat vidare med tre målgivande passningar på tre matcher, vilket innebär ledning i den allsvenska assistligan. En trend som gärna får fortsätta mot MFF även om lagets poängskörd alltid kommer i främsta rummet, enligt Magnus.
– Det är en ganska ny roll för mig och jag växer hela tiden in i den mer och mer. Sedan har ju poäng mycket med tillfälligheter att göra, ibland slår man tre fantastiska bollar och det blir inte mål på någon, fast nu senast så var det full utdelning. Det är ju jättekul att göra poäng men så länge Djurgården vinner så är jag mer än nöjd, säger ”Mange” som trivs utmärkt med fotbollstillvaron.
– Det är väldigt kul att spela fotboll just nu och jag tycker framför allt att vi som lag har fungerat väl. Vi spelar en bra fotboll och har gjort en stark säsongsinledning med fina prestationer. Så nu ser vi fram emot en tuff match på måndag som ska bli väldigt kul.

Yes, Malmö FF väntar. Har du hunnit se något av årets upplaga?
– Jag har tittat lite grann och det är ju ett extremt bra fotbollslag, så det blir verkligen något att bita i. Vi har haft ett ganska tufft schema i inledningen och nu kommer den kanske tuffaste matchen, så det gäller att vi jobbar hårt för varandra där ute och verkligen står enade så som vi har gjort nu i början. Då har vi goda chanser, men vi ska ändå vara ödmjuka inför att det är ett av Sveriges bästa lag som kommer till Tele2 Arena för att mäta krafterna.

MFF har ju en ganska bister statistik på Tele2 Arena där de inte vunnit på de fyra senaste matcherna mot DIF. Finns det några korn av betydelse kring underlaget i den statistiken?
– Jag vet inte, det har ju varit lite snack om det. Men statistik är ju bara statistik och om vi skulle förlita oss på den kommer vi inte att vinna matchen. Utan någonstans måste man först och främst se till situationen. De kanske inte älskar att komma upp till Stockholm och Tele2 Arena, men samtidigt måste vi göra jobbet ordentligt mot ett så pass starkt lag. Inget sker av sig själv och prestationen ligger alltid till grund för det som händer. Men förra året var det ju en makalös vändning till exempel och jag ser det som väldigt inspirerande att få möta dem, så det blir kul på måndag.

Samtidigt blir det sannolikt en match med lite mer boll på marken än senast i Varberg?
– Man får ju hoppas på det. Vi pratade lite om det i dagarna att det känns som att vi har spelat tre olika typer av matcher med skiftande väderförhållanden, underlag och så vidare. Det känns bra att vi har vunnit de här matcherna och den typ av match som vi står för är kanske den när vi spelar på ett bra underlag och håller bollen tight inom laget. Snabba spelvändningar och högt tempo, det är det vi ska uppnå igen och hitta tillbaka till vår typ av fotboll.

Om man ser till din kaptensroll, blir den extra viktig nu med tanke på den tuffa konkurrensen där de som inte spelar, eller inte ens tar en plats i truppen, kanske behöver lite extra pepp?
– Det är en viktig faktor. Någonstans så har vi ju extremt bra fotbollsspelare och alla vill ju spela, den som säger något annat tror jag ljuger. Det är elva som startar matchen och fem som möjligtvis hoppar in. Så det är viktigt att hålla samman gruppen, samtidigt som man förstår att alla vill spela. Men det är sunt att det är en sådan hård konkurrens i ett lag och för min del försöker jag pusha de som sitter på sidan och jag tycker att alla försöker att dra sitt strå till stacken när det gäller den biten. Vi är en homogen och bra grupp som har en bra grund att stå på och jag tror att alla i den här gruppen kommer att få en chans under säsongen. Vi håller huvudet högt så jag inte orolig på den punkten.

Slutligen, åtta nya supportrar på plats på Tele2 Arena på måndag och ytterligare boost från restaurangdelen väntar också…
– Den dagen jag lämnade Djurgården 2017 kände jag att jag en dag skulle tillbaka för att få springa ut på Tele2 med läktarna fulla av Djurgårdare. Det var något som jag verkligen drömde om och det är klart att det blev ju inte riktigt så förra året när jag kom hem. Men det var enormt senast mot Norrköping där de få som var på matchen gjorde att det kändes fantastiskt, jag fick gåshud när de tog ton. Jag vet inte hur många det var, kanske ett par hundra med restauranggästerna, men det gör en extrem skillnad. Folk brukar säga att de är lyckligt lottade som får komma men jag tycker att det är vi spelare som ska vara glada för att vi får lite support, att få höra det igen. Det gör oss bättre och får oss att växa lite. Så de är varmt välkomna på måndag, summerar kapten Eriksson.

Senaste nytt
Fler nyheter