Företag

”Man kommer till träningen med ett leende på läpparna varje dag”

  • Herrar
  • A-lag
  • 5 feb 2021

Rasmus Schüller trivs utmärkt i sin nya förening och hoppas på nya kliv framåt för laget under helgens träningsmatcher.

Säsongen 2021 har inneburit en rejäl transformation av A-truppen med mycket rörelse in och ut bland spelarna. Förändringar som också bidrar till en hög energinivå under träningarna där Rasmus Schüller, som nyligen anslöt från HJK Helsingfors, blir något av ett nav som skapar balans på mittfältet med sin stabilitet och sitt kloka spel.

Egenskaper som även märks vid sidan av planen där Rasmus snabbt blivit en viktig del av gruppen och han ser många positiva tendenser inför den kommande säsongen.
– Jag tycker att vi har haft mycket bra energi på träningen. Vi börjar komma upp i nivå och blir mer samspelta i takt med att vi lär känna varandra bättre. Tempot stegras hela tiden och det är bra surr ute på planen. Så man kommer in till träningen med ett leende på läpparna varje dag.

Förra helgen innebar en första test mot Akropolis för det nya lagbygget där hög energi och presspel fanns med som tilltänkta komponenter i matchplanen.
– Det var en bra genomförd första träningsmatch som vi kan bygga vidare ifrån. Vi ville vara energiska och spela aggressivt där vi försvarade framåt. Vi gjorde det bra och hade bra intentioner, men sedan är det klart att i vissa lägen kanske inte balansen på mittfältet inte var helt hundra. Men rent teoretiskt är det åt det hållet vid ska spela, ligga tätt och inte vara rädda för att kliva fram. Vi vill vinna bollen, hålla hög energi och ibland kanske det blir fel, men vi har bra material för att korrigera det. Så det var en bra start för oss, säger Rasmus som stod för en gedigen insats i sin centrala mittfältsroll.
– Jag spelar ju mitt i banan och ska hålla igång bollen. Vi har ju tränat på hur vi vill bygga upp spelet där vi vill byta tyngdpunkt på planen och hitta fickorna. Det är klara instruktioner som jag har fått och försöker efterfölja i min sittande mittfältsroll.

Nu närmast väntar nya träningsmatcher i helgen där uppbyggnadsfasen fortsätter för laget och Rasmus.
–Jag har inte fått specificerat vilken match det blir som jag ska spela ännu men jag ser fram emot att få lite fler minuter i kroppen jämfört med senast. Förra matchen spelade ju de flesta 45 minuter och nu trappar vi upp det så att de flesta av oss får 90 minuter. Nu handlar det om att se till att vara redo tills Svenska Cupen kör igång.

I övrigt har acklimatiseringen gått snabbt även på det privata planet där Rasmus har god koll på Stockholm sedan tidigare.
– Det har gått väldigt smidigt. Tjejen var ju på plats här så det vara bara att flytta in efter att vi arrangerat om lite. Jag känner mig som hemma i Stockholm redan nu så det underlättar för att jag ska kunna göra det bra på fotbollsplanen också, summerar Rasmus.

6 februari, lördag 14:00Grimsta IP

BrommapojkarnaDjurgården
3-1 (0-1)

  • MålskyttarJacob Une Larsson 45'Marijan Cosic 81'Omar Faraj 84'Monir Jelassi 90+4'
  • Publik (Grimsta IP)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat