Nellie Lilja inför derbyt: ”Vi är ett bättre lag än dom”

På lördag kockan 15:00 är det dags för årets sista derby för damerna när Hammarby kommer på besök till Stockholms Stadion, och mittfältaren Nellie Lilja vill ta revansch på vårens möte.

Nellie Lilja kom till Djurgården inför säsongen och är mer eller mindre bofast i startelvan. Hon är precis hemkommen från spel med U23-landslaget när vi träffas på Kristinebergs IP under torsdagen, och hon utlyser både pondus och glöd inför stundande derby.
– Vi har hemmaplan på Stadion med våra supportrar med oss i ryggen så vi kommer vara väldigt taggade på lördag, säger hon.

Hur ser du på säsongen hittills?
– Vi fick en knackig start på säsongen och tog inte så många poäng inledningsvis, det tar lite tid i början att spela ihop så många nya spelare. Vi testade lite olika vägar och det tog ett tag innan vi hade kommit in i det och fick ihop laget, säger Nellie som dock känner att det varit en positiv utvecklingskurva i laget, något som också visat sig i form av poängskörd.

– Jag tycker att vi har jobbat upp oss och nu är vi på väg uppåt och framåt. Vi siktar på en tabellplacering på den över halvan åtminstone och det känns som att vi är på väg ditåt och är inne i en bra fas just nu. Det finns mycket mer trygghet i laget nu så vi ska fortsätta att gå i den riktningen under resten av säsongen.

Två dagar kvar till derbyt, hur är känslan i laget?
– Vi går i en bra riktning nu, vi är i ett läge där vi tittar uppåt i tabellen och vi har revansch att utkräva efter mötet i våras. Det är årets sista derby så nu är det till att ladda riktigt ordentligt och ge dom en riktig match. Och det tror jag också att vi kommer att kunna göra.

Vad måste vi se upp med hos Hammarby?
– De var bra på sina kontringar i vårens möte, samt att de har några individuellt skickliga spelare som spelar i A-landslaget, så det gäller att vi har lite extra koll på dom. Men vi är ett bättre lag än vad dom är så nu ska vi se till att få med oss resultatet också.Vi har alla förutsättningar att göra en bra prestation på lördag, avslutar hon.

Det finns fortfarande biljetter kvar till matchen. Klicka här för att köpa!

Senaste nytt
Fler nyheter