Nu kommer Djurgårdaren hem till alla medlemmar

Årets andra nummer av Djurgårdaren är utskickat och landar hos Djurgården Fotbolls medlemmar under veckan med start i dag, onsdag.

Medlemstidningen Djurgårdaren kommer ut med två nummer per år, och nu har årets andra nummer börjat levereras hem till dig som är medlem i Djurgården Fotboll.

Omslaget pryds av inga mindre än de tidigare Djurgårdsspelarna Mackan Karlsson och Elin Flyborg, samt deras dotter Nea Flyborg som spelar i Djurgårdens damlag. Du har redan tänkt det – vi skrev det: Djurgårdsfamiljen.


Mackan Karlsson och Elin Flyborg har tillsammans tre SM-guld och tre Cupguld i Djurgården, och i intervjun berättar Nea att hennes dröm är att bli den tredje familjemedlemmen att ta SM-guld i Djurgården.

Vidare får du en fyra sidor lång inervju med Bosse Andersson som återkommer till tre nyckelord som lagt grunden till den topplacering som vi just nu innehar:

  • Långsiktighet
  • Förtroende
  • Trygghet
Jean Balawo berättar om planerna framåt för damerna, och ger en matig genomgång av dagens trupp – lagdel för lagdel.

Vi går på djupet med herrarnas målvaktstränare Nikos Gkoulios som aldrig haft en så stark målvaktsuppsättning att jobba med som han har nu. Han berättar om hur han kom till Djurgården, arbetsmetodiken med målvakterna, och vikten av att även se människan bakom målvaktshandskarna: "Vi tillbringar mer tid tillsammans än med våra familjer under vardagarna".


Nellie Lilja berättar om hennes väg från lilla Husie utanför Malmö till Stockholm och Djurgården. Det stod tidigt klart att Nellie var en stor fotbollstalang, och när hon tog sin karriärs kanske viktigaste beslut valde hon DIF: "Det känns som en ära att få spela för Djurgården".

Daniel Malmgren berättar om arbetet som försäljningsavdelningen gör och hur de har nått dit de är i dag; "Våra partners är de mest nöjda inom svensk idrott. Det är vi väldigt stolta över!"


Hjalmar Ekdal har gjort en fantastistk debutsäsong i Djurgården och han berättar om sin fotbollskarriär från knatte i BP, via college i USA, och perioden i sitt liv när han var nära att sluta med fotbollen. Men nu är han bättre än någonsin och har drömmen klar för sig: "Det är klart jag har drömmar om att vinna SM-guld med Djurgården".

Tomas Carlsson är supportern som tagit sig an ett smått osannolikt, på gränsen till galet(?), projekt. Han reser jorden, Sverige, och Stockholm runt och tar bild med en unik Djurgårdssouvenir på varje plats han besöker, hittills har han varit på över 1 000 platser. Hur han lyckas med det? Han har 835 unika tröjor och 250 unika halsdukar hemma hos sig.

Dessutom får du: Läget i akademierna, Erik Bergs ambassadörskap för Skol IF, Barnsidor för de minsta Djurgårdarna, Henke Berggrens lägesrapport om föreningen i stort, Abgar Barsom om DIF Padel, Fredrik Stenmans DIF-minnen, en hyllning till våra ungdomsledare, och mycket mycket mer.

Trevlig läsning!

Är du ännu inte medlem? Klicka här för att bli det.

Senaste nytt
Fler nyheter