Pelle Kotschack mottog Riksidrottsförbundets förtjänsttecken

DIF-legendaren belönades med den högsta utmärkelsen som delas ut inom svensk idrott under en känslosam ceremoni på Kaknäs.

Det blev en storslagen och emotionell stund för Djurgårdens hedersledamot Pelle ”Diffen” Kotschack ute på Kaknäs i fredags. Medaljen för Riksidrottsförbundets förtjänsttecken överlämnades till den blårandiga trotjänaren som verkat och levererat storartade insatser för föreningen under 40 års tid. En synnerligen väl vald mottagare av medaljen med tanke på Pelles prestationer samt orakel-liknande kunskap om föreningens historia och uppskattningen var påtaglig från hans egen sida.
– Jag är självklart jättestolt över utmärkelsen. Efter 40 års arbete i Djurgården känns det fantastiskt att bli uppmärksammad och belönas med den högsta medaljen som man kan få i svensk idrott, säger Pelle som efter att tidigare ha fått en utmärkelse från Stockholms idrottsförbund hade lite på känn att förtjänsttecknet från RF - SISU kunde vara på gång. Men själva överlämningen blev desto mer överraskande.
– Medaljen skulle egentligen delats ut på RF:s stora evenemang som sker vartannat år, där planen var att genomföra utnämningen digitalt. Men sedan kom jag ut till Kaknäs i fredags och det var lite hemlig stämning på vägen dit. Då visade det sig att Henke Berggren och Bosse Andersson tillsammans med RF ordnat en överlämning av priset från hela A-laget vilket blev en total överraskning för mig, det var otroligt roligt och stort. Priset firades sedan tillsammans med familjen under kvällen och dessutom vill jag passa på att tacka för alla fina gratulationer från hela Djurgårdsfamiljen som jag fått via sociala medier.

Senaste nytt
Fler nyheter