Peter McGregor till Djurgården

Den 20-årige jamaicanske anfallaren är klar för spel i DIF.

Det har surrat många rykten i media om Peter McGregors ankomst till Djurgården och i måndags landade till slut den unge jamaicanske strikern på Arlanda. Närmast kommer han från Duhaney Park FC, som spelar i den näst högsta divisionen i det Jamaicanska seriesystemet, och har nu skrivit på ett låneavtal med Djurgården under 2021 med option på förlängning.

En efterlängtad ankomst för Peter som har varit i kontakt med Djurgården sedan en lång tid tillbaka och förberett sig noggrant för att kunna ansluta till laget.
– Väldigt roligt att äntligen få komma till Djurgården, så fort jag fick klartecken på att åka var jag redo. Det har gått över ett år och jag har tränat hårt under tiden. Varje morgon har jag gått upp och kört och ibland har det blivit tre gånger om dagen. Det är typiskt ”Jamaican stuff”, vill vi uppnå något går vi in hundra för det och gör det som krävs, berättar Peter som har hunnit läsa in sig en del på DIF från andra sidan Atlanten.
– Jag gjorde en del research innan jag kom hit. Jag har kollat på träningar och försäsongsmatcher och gillar det jag ser. Det känns som en riktigt bra laganda och jag gillar energin i laget. Dessutom har jag spelat med många av spelarna när jag kört FIFA och haft dem i mitt lag.

Dialogen med Djurgården har funnits sedan ett par år tillbaka där han fått mycket feedback och uppmuntran från sportchef Bosse Andersson.
– Han tror verkligen på mig och det ger mig motivation. Det kan jag använda för att trycka på och komma vidare som fotbollsspelare. Men det är klart att det här är ett stort steg från för mig. Det är inte ofta som en skolpojke som jag tar steget rakt in i en professionell värld och det blir en utmaning, men jag känner mig redo för den och jag försöker alltid att vara positiv i min inställning. Bosse har också sagt att jag kan behöva lite tid på mig att komma in i laget och vänja mig vid allt som är nytt. Han har varit väldigt sjyst mot mig och visat att han tror mycket på mig, så det här kommer att bli bra.

Att sedan dessutom byta från karibisk klimat till ett kylslaget skandinaviskt är en av många förändringar som väntar för Peter i hans nya fotbollstillvaro.
– Det är verkligen kallt här, men jag tror att jag kommer att anpassa mig snabbt till kylan. Sedan är det en ny miljö och ett nytt språk som jag måste lära mig så det får jag ta bit för bit. Men jag vet ju varför jag är här och min familj och mina vänner har stora förhoppningar på mig. Jag hoppas att de får se mig göra riktigt bra ifrån mig, förklarar Peter som är en anfallare med mycket speed och kraft.
– Jag är snabb och duktig på att hålla i och skydda bollen. Det finns en del andra saker som jag är bra på men snabbheten är nog min främsta styrka.

Egenskaper som inneburit spel med jamaicanska U-landslag och som även bidrog till att Peter vann skytteligan med fem mål i turneringen 2019 CASA/Lauderhill Youth Classic Soccer Tournament i Florida, när han spelade collegefotboll i McGrath High.

Men nu är det DIF som gäller och första möjligheten att visa upp sig blir ett individuellt pass med Hugo Berggren under tisdagen och därefter tränar Peter tillsammans med laget på onsdag.
– Jag är väldigt entusiastisk och kan knappt bärga mig innan jag får komma igång med laget. Det känns väldigt bra att vara här, avrundar Peter.
 

Bosse om Peter McGregor

Under denna fullspäckade blårandiga transferperiod som vi bevittnat fyller nu sportchef Bosse Andersson på med ytterligare ett spännande namn när Peter McGregor nu äntligen är på plats i Stockholm - efter ett mödosamt pusslande med att få hit honom under nuvarande covid-premisser. Bosse betonar dock vikten av ett mer långsiktigt tänk kring Peter som kommer att få den tid han behöver att acklimatisera sig till laget och den svenska fotbollen.
– Peter kommer hit som ett lån under säsongen och vi har en option med klubben på ett längre kontrakt. Vi ska lära känna varandra nu i början och sedan kan det finnas olika typer av vägar. Men målsättningen är att han ska vara en truppspelare 2022, säger Bosse som ser många spännande egenskaper i den unge jamaicanen.
– Han är snabb, tuff, kraftfull och otroligt ambitiös som spelare, dessutom kan han använda båda fötterna. Sedan är det klart att under coronasituationen har han inte kunnat spela matcher sedan i somras, så det måste man ha med sig också. Men han har haft tillgång till en personlig tränare, kört hårt och ligger bra till konditionsmässigt. Vi inledde ju diskussionen förra året och sedan dess han har förberett sig noggrant för att komma hit. En mycket lovande talang som det ska bli spännande att följa, säger Bosse.

 

Fakta Peter McGregor

Position: Forward
Född: 2 januari 2001
Längd: 178cm
Tröjnummer: 29
Tidigare klubbar: Duhaney Park FC, McGrath High (college)

Senaste nytt
Fler nyheter