Rachel Bloznalis tar en paus från fotbollen

Sviterna från hjärnskakningen i mars gör att Djurgårdens mittback fokuserar på sin hälsa under den närmaste tiden.

De senaste månaderna har inneburit en tuff period för amerikanska försvarare Rachel Bloznalis. Huvudskadan som hon ådrog sig i cupmatchen mot IK Uppsala den 13 mars har hållit henne borta från spel sedan dess och nu har Rachel, tillsammans med det medicinska teamet, landat i beslutet att ta en paus från fotbollen.
– Jag har drabbats av några hjärnskakningar tidigare i karriären och haft en del problematik med huvudvärk och andra symtom. Nu åkte jag på en till i mars och efter det har jag fått nya symtom som inte gett med sig, vilket har gjort att jag inte kunnat träna eller spela matcher. Jag har kämpat på med rehab men eftersom jag inte blivit kvitt symtomen tog jag nu beslutet att ta ett steg tillbaka från fotbollen under en tid. På så sätt hoppas jag kunna bli helt återställd och fokusera på mitt huvud och min hälsa den närmaste tiden, berättar Rachel som medger att det var ett svårt vägval.
– Det har varit ett väldigt tufft beslut för mig eftersom fotbollen har varit en central del under hela mitt liv. Men just nu känns det som det jag måste göra för att ta hand om min hälsa och jag känner att jag har fått ett bra stöd och förankring från alla inblandade inom föreningen i mitt beslut.

Huruvida det blir en återkomst till fotbollen framöver vill Rachel inte spekulera kring i nuläget.
– Just nu är det svårt att sia om det eftersom det här blir ett första steg mot att bli frisk. Så jag börjar här och sedan får vi se var läkarna säger framöver, men jag hoppas och siktar på att kunna komma tillbaka till fotbollen när jag är frisk igen.

Rachel kom från Umeå IK till Djurgården inför säsongen 2020 och var en viktig bidragande faktor till den starka defensiv som var avgörande för det säkrade kontraktet under fjolåret. Hon hann sammanlagt spela 21 allsvenska matcher med två gjorda mål under sin tid i föreningen.
– Det känns tungt att behöva lämna DIF och alla lagkompisarna. Fotboll handlar mycket om laganda, sammanhållning - att spela tillsammans och ha roligt ihop med andra människor. Så den biten kommer jag självklart att sakna väldigt mycket, summerar Rachel som också passar på att tacka för sin tid i föreningen.
– Jag har trivts väldigt bra här i Djurgården och växt både som spelare och som person. Jag har känt ett starkt stöd från föreningen och supportrarna under min tid här och jag vill passa på att tacka ledare, lagkamrater, medarbetare och alla runt omkring föreningen, det har varit fint att få vara en del av Djurgården.

Uppskattningen har varit ömsesidig och Rachels frånvaro är givetvis ett tungt avbräck för DIF och sportchef Jean Balawo som av förklarliga skäl är ledsam över Rachels personliga situation och att inte kunna få se henne i spel i den blårandiga tröjan igen.
– Rachel har varit en viktigt kugge för oss både på och utanför planen, en riktig järnkamin med andra ord. Tyvärr så har hälsan satt stopp för en fortsättning och det måste man respektera. Hennes vinnarskalle och mentalitet kring träning kommer att saknas enormt och vi önskar henne all lycka framöver, sammanfattar Jean.

Från Djurgården Fotbolls sida riktar vi ett stort tack till Rachel för hennes tid här och håller tummarna för ett snabbt tillfrisknande med tillhörande återkomst till fotbollen.

Senaste nytt
Fler nyheter