Rasmus Schüller blickar fram mot MFF

Självförtroendet är gott hos Djurgårdens finske mittfältsmotor och han är förberedd på mycket kamp och duellspel i helgens toppmöte mot Malmö FF.

I söndagens derby mot Hammarby var det blårandiga mittfältsmaskineriet extremt effektivt i båda riktningarna, ett välkommet formbesked efter en period av resultatmässigt motlut innan dess. Mycket av rubrikerna kretsade av naturliga skäl kring Magnus Erikssons poängskörd men lite i skymundan stod Rasmus Schüller för en massiv prestation som var starkt bidragande till triumfen.

En seger som ger ett fint utgångsläge inför en av årets tuffaste matcher när Malmö FF väntar på bortaplan på lördag och Rasmus känner sig taggad inför uppgiften.
– Vi har haft en bra känsla i laget som har präglat vår träningsvecka. Vi kan ta med oss ett gott självförtroende efter en bra insats i derbyt förra helgen och nu har vi alla blickarna riktade mot Malmö på lördag, berättar Rasmus som dessutom visade imponerande kvaliteter med vänsterfoten under torsdagens avslutsövning på Kaknäs. Ett hemligt vapen mot MFF?
– Ja, det är nog väldigt hemligt i så fall eftersom ingen förväntar sig så mycket där. Men vi hade lite individuella övningar med positionsanpassat spel där vi bland annat körde avslut med mittfältarna och det var rätt hög kvalitet ändå.

Din position som 6:a inbjuder ju inte till alltför mycket offensiva utsvävningar, känns det som att det kanske bli några fullträffar i år trots allt?
– Jag har ändå haft en del avslutslägen under säsongen men inte haft tillräckligt hög procent. Jag har inte hittat ramarna på målet tillräckligt bra än så länge, men något eller några mål kan det nog bli framöver.

Hur ser du på Malmö FF som motståndare i nuläget?
– Malmö är ytterst starka, de har haft en bra sommar och spelat mycket matcher. Jag har sett dem spela på hemmaplan i några av deras Champions League-kvalmatcher och de är skickliga i sin intensitet och sitt presspel. Det kommer säkert att bli mycket kamp och duellspel och vi måste matcha det på lördag. Gör vi det bra så har vi en god chans.

Hur tror du att deras internationella åtaganden påverkar?
– Vi ska försöka se till att de ser trötta ut. Samtidigt får man som lag ofta energi av att det går bra och att man spelar fina matcher. Så det är svårt att avgöra sånt på förhand, men vi hoppas ju att det blir en match där vi kan utnyttja att vi eventuellt har lite piggare ben.

Slutligen, formen för egen del?
– Formen är bra, jag har också spelat mycket matcher. Jag var ju iväg med finska landslaget och gjorde bra ifrån mig där och det kändes passande eftersom vi hade några resultatmässigt svagare veckor med Djurgården. Men efter helgen så känns det som att vi är igång igen och nu ska vi bygga vidare på den trenden, avslutar Rasmus.

Senaste nytt
Fler nyheter