Schüller är tillbaka: ”Redo att ta kampen”

Rasmus Schüller är återigen uttagningsbar till matchtruppen efter att ha avtjänat den avstängning han fick mot AIK.

11 minuter in i derbyt mot AIK visade domaren rött kort för Rasmus Schüller som begravde ansiktet i händerna och inte alls fick den match han hade tänkt sig. Utvisningen renderade i ytterligare två matchers avstängning för Djurgårdens viktiga mittfältskugge som nu äntligen får spela igen. Och under vilan från allsvenskt spel har han passat på att kalibrera träningen för att fila på formen.
– Man får tid för att balansera träningen lite mer när man inte spelar matcher på ett tag, jag har växlat mellan hård träning och vila. Det har blivit lite mer gym än det blir när man mycket matcher, och det brukar vara bra för min kropp. Det känns bra, jag känner mig pigg och fräsch.

Helt utan matchspel har han dock inte varit, då han spelade landskamp för Finland under förra landslagsuppehållet.
– Det är få förunnat att spela i landslaget och jag brukar faktiskt känna mig ganska pigg när jag kommer därifrån. Det var lite annat under EM förstås när det var ett långt landslagsläger och tre matcher. Men vanligtvis är det bara roligt att åka dit och få spela med landslagsspelarna som även är goda vänner till mig sedan många år tillbaka. Jag får energi av det!

Du känns som en maskin, du bara kör på.
– Haha, det vill jag nog inte säga. Jag är trött emellanåt också, säger Rasmus som blickar framåt mot torsdagens bortamatch mot IFK Göteborg.
– Dom gjorde ju ett bra resultat senast, har två raka vinster, och är ett starkt fysiskt lag. Att spela borta är lite annorlunda än att spela på hemmaplan. Det handlar mer om att ta tre poäng ”no matter what” medan vi på hemmaplan kanske vill spela en mer frejdig fotboll ovanpå att plocka poäng. Det kommer bli en helt annan match än mot Kalmar senast där Göteborg har två starka spelare på topp så vi måste vara redo att ta den kampen.

Göteborg slåss för att undvika platsen för negativt kval i tabellen, ett jobbigt lag att möta sent på säsongen när det börjar avgöras i båda ändarna av tabellen.
– Så är det, de krigar ju för att säkra kontraktet och kommer inte ge oss något gratis, så det kommer bli en rolig fight. Jag ser fram emot det!

Så det blir inga problem med motivationen då.
– Absolut inte, inte från något håll. Vi har mycket att spela för, precis som dom har. Det ska bli roligt att spela match i Djurgården igen!

Ja det var ju två matcher plus 80 minuter sedan sist…
– Ja, men jag har gjort det här hela livet och har spelat tillräckligt med matcher i år för att vara i form. Man glömmer inte bort hur man spelar fotboll.

Jag säger ju att du är en maskin.
– Haha, nej det kommer du inte få mig att säga. Det är han som är en maskin, säger Rasmus och nickar i riktning mot Haris Radetinac...(läs intervjun med Haris inför matchen här).

Nästa gång du kan se Rasmus Schüller spela på hemmaplan är mot Halmstad den 6 november.

Senaste nytt
Fler nyheter