Seger i årets sista match

• Damer
  • 27 nov 2021

Det blev vinst med 3-2 i träningsmatchen mot Bollstanäs SK där provspelarna Lova Lundin och Moa Sjöström stod för de blårandiga målen.

Det var en relativt ung startelva som inkluderade tre provspelare som klev ut på Bollstanäs IP i årets sista match för damerna. Längst bak tog 17-åriga Elvira Björklund plats mellan stolparna bakom en trebackslinje bestående av provspelaren Emelie Lövgren (från norska Arna-Björnar), Kamilla Karlsen och Sheila van den Bulk som gjorde sin sista match i DIF-tröjan efter sex år i föreningen.

På det centrala mittfältet spelade unga duon Nea Flyborg och Nicole Ruiz Granados med Sara Ola och Fanny Lång som wingbacks på höger- respektive vänsterkanten. I anfallet återfanns ytterligare två provpelare: Lova Lundin från franska Soyaux tog plats på topp medan Ida Bengtsson från Tyresö FF klev ut till höger och Tilde Lindwall spelade till vänster.

Det var årets sista träningsmatch med en för årstiden förväntat kylig temperatur som pendlade runt nollstrecket. Tränare Magnus Pålsson ville se laget gnugga vidare på grunderna i 3-4-3-spelet och det fanns dessutom många intressanta namn på planen att granska i form av tre provspelare samt ett ungt och spännande centralt mittfältspar från start.

På motståndarsidan väntade ett Bollstanäs SK som haft en tung säsong i Elitettan med gles poängskörd och tillhörande nedflyttning. Men med hela laget intakt fanns det en möjlighet att visa upp sig från sin bästa sida och bjuda på bra motstånd på Bollstanäs IP.

Djurgården började dock piggast och nosade på ett ledningsmål redan i tredje minuten när Ida Bengtsson smög upp vid bortre stolpen och mötte ett högerinspel från Tilde Lindwall, bollen smet dock precis utanför. Några minuter senare kom ett nytt läge för Tilde själv men flaggan var uppe för offside.

Men Bollstanäs var inte ofarliga och med tio minuter spelade kom två farliga omställningar där dock Elvira Björklund kom ut och avstyrde två gånger om. Bollstanäs hade en bra period nu men med kvarten spelad var Djurgården igång framåt igen och Lova Lundin hade ett farligt avslut efter en framspelning från Ida Bengtsson.

Minuten efter skulle dock samarbetet resultera i ett ledningsmål när Ida Bengtsson ånyo hittade fram med ett inspel till Lova Lundin i boxen som skarvade in 1-0. Ett mål som fick fart på DIF som skapade framåt och med halva halvleken spelad var det dags för Lova Lundin på nytt som bröt igenom i djupled och rullade in 2-0.

Efter det gick matchen in i lite mer ställningskrig på mittfältet och de klara chanserna lyste med sin frånvaro och det var mestadels nästan-lägen. Men i 37:e minuten hettade det till när Fanny Lång nickade in ett vänsterinlägg från Bengtsson men flaggan kom upp för en mycket knapp offside. I 44:e kom sedan ytterligare ett läge när DIF kombinerade fint på vänsterkanten och bollen rullades slutligen fram till Nea Flyborg som drog på ett tungt vänsterskott som Tea Lundmark i BSK-målet parerade skickligt.

Det var i parktiken det sista som hände innan halvtidsvisslan gick och Djurgården kunde ta paus med tvåmålsledning efter en stabil halvlek med tydligt grepp om mittfältet och positiva signaler från de tre provspelarna där även Emelie Lövgren var trygg i sin defensiva roll.

Inför andra halvlek blev det några förändringar. Provspelaren Moa Sjöström kom in på topp medan Lova Lundin klev ut som vänsterforward samtidigt som Ida Bengtsson fick spela central mittfältare. I och med det så lämnade Nea Flyborg planen vilket även gällde Sheila van den Bulk som ersattes av Ellen Andersson.

Gradvis trummade DIF igång framåt och hade en boll i mål efter en hörna i den 51:a minuten men målet dömdes bort. Nästa läge kom med knappa timmen spel då Moa Sjöström sköt strax utanför efter fint förarbete av Fanny Lång.

Det kändes som att ett tredje DIF-mål låg på lut men istället reducerade Bollstanäs på en hörna strax efter när Emma Lundh nickade in bollen och det var ny nerv i matchen.

Kort därefter genomförde Magnus Pålsson ett antal byten där Alexandra Takounda, Hanna Ekengren, Louise Larsson, Agnes Hedman och Stella Eriksson kom in samtidigt som Cornelia Kuoppala tog plats i målet.

Men Moa Sjöström var kvar som 9:a och skrev in sig i målprotokollet i den 66:e minuten när hon dunkade in en målvaktsretur i nättaket efter att Lova Lundin var på väg igenom, men stoppades av Tea Lundmark.

Strax efter var Moa nära ett nytt mål men hakades upp lite i skottögonblicket och tappade momentum. Istället skulle det komma en reducering för Bollstanäs när Sofia Paulsson fick på en bra träff från distans och bollen seglade in i mål.

Djurgården flyttade upp för att utöka ledningen. Ida Bengtsson var framme med två farliga avslut och Lova Lundin var också nära ett hattrick med kvarten kvar. Men i slutfasen fick hemmalaget ett visst tryck och radade upp en del farliga hörnor som i slutändan skyfflades  undan av DIF-defensiven.

En hotande djupledsboll rensades sedan av en utrusande Cornelia Koupalla i slutminuterna men farligare än så blev det inte bakåt och Djurgården stod som segrare efter tre övertidsminuter.

En efterlängtad slutsignal, speciellt med tanke på den bitande kylan på Bollstanäs IP och därmed är det färdigmatchat för i år där ett par träningsveckor sedan följs av ledighet och framåtblickande mot en ny spännande säsong 2022.

27 november, lördag 14:00Bollstanäs IP