Stark insats av förstärkt P19-lag

Det var gott om seniorspelare på planen när ett förstärkt P19-lag träningsspelade mot Akropolis på Grimsta på onsdagen.

Hemmalaget hade ett stort antal A-lagsspelare i startelvan och förhoppningarna om en rejäl genomkörare infriades. Akropolis vann med 1-0 efter ett mål i matchens slutskede, men P19-tränaren Johan Palm var nöjd med den blårandiga prestationen. 

– Spelarna gjorde sitt yttersta för att samarbeta både i anfall och försvar och med tanke på att det var ett bra motstånd, med Akropolis-spelare som vill slå sig in i startelvan i nästa omgång av Superettan, var det en bra insats, säger Johan Palm. 

leo-1.jpg

Förutom Melker Jonsson, som brukar matchas i P19-laget, fanns Isak Hien, Leo Cornic, Peter McGregor och målvakten Jacob Widell Zetterström från A-truppen i DIF-elvan. Den sistnämnda stod för flera kvalificerade räddningar, inte minst i andra halvlek då orken började tryta i Djurgårdsbenen. . 

– Akropolis hade flera etablerade spelare som är klara med sin övergång till seniorfotboll så även om vi alltid vill vinna så är vi nöjda. När såna här matcher dyker upp trycker vi ledare alltid på att se det som en möjlighet att skaffa sig mer erfarenhet och göra sig redo. För A-lagsspelarna kan det dyka upp chanser att få starta eller hoppa in i nästa match i Allsvenskan, medan P19-spelarna som haft en period med brist på matcher kan komma in i tempot. 

Isak Hien spelade bara första halvlek men gjorde en stark insats i mittförsvaret.

– Han är en jättebra förebild för de yngre spelarna och såg bra ut både i anfalls- och i försvarsspel. Han vill väl visa att han mer och mer blir redo för att vara ett val för A-laget även om det här var på en annan nivå än Allsvenskan.

Den 5 juni inleder P19-laget seriespelet mot Vasalund på Skytteholm, en rekordsen start på grund av pandemin. Genrepet genomförs helgen innan mot Hammarby. 

– Ja, äntligen drar det igång. Det blir en väldigt annorlunda säsong som kommer att pågå ända in i december, konstaterar Johan Palm. 

Foto: Kenth Norberg, Nobbes Djurgårdsbilder. 

Senaste nytt
Fler nyheter