StinaLisa Johansson klar för DIF

Vi välkomnar en spännande offensiv spelare med U23-landslagsmeriter till Djurgården.

Djurgården stärker upp framåt med ett intressant namn när StinaLisa Johansson nu ansluter till laget. En anfallare/offensiv mittfältare med meriter från svenska U23-landslaget som närmast kommer från Jitex Mölndal där hon dunkade in nio mål på 25 matcher i Elitettan under denna säsong.

Nu väntar tre år i blårandig tjänst och StinaLisa känner sig taggad inför det som komma skall.
– Det känns väldigt bra att skriva på för Djurgården och roligt att få komma hit till storstan. Jag är från en lite mindre stad så det känns kul att få testa på något nytt och att lära känna huvudstaden lite bättre, berättar StinaLisa som nu tar steget upp från Elitettan till allsvensk nivå.
– Jag tror att det kommer att bli bra. Jag gjorde det okej säsongen 2020 men den här säsongen har jag verkligen utvecklats mycket. Jag fick dessutom förtroendet att vara med på tre U23-landslagssamlingar och då kände jag att jag var redo att ta nästa kliv.
– Samtidigt har jag trivts väldigt bra i Jitex och har många nära vänner där. Det blir ju lite tufft såklart att lämna, men det har varit min komfortzon och för att utvecklas måste man förr eller senare gå vidare. Så sammantaget har jag haft ett par bra år i Elitettan men nu är jag redo att ta nästa steg och då kändes Djurgården som rätt ställe för att fortsätta min utveckling. 

Flyttlasset går om ett antal veckor och i nuläget har det handlat om ett första bekantande med DIF.
– Jag har varit uppe i Stockholm och fått tillgång till min lägenhet för att börja installera mig. Sedan kommer jag tillbaka strax innan den 10 januari när vi drar igång igen, förklarar StinaLisa som möter ett par välbekanta namn i DIF-truppen.
– Jag har ju varit på några läger för U23-landslaget med Julia Walentowicz och Nellie Lilja. Så det är kul och en trygghet i att ha några familjära ansikten i laget.

StinaLisa kommer ursprungligen från Tvååkers IF och gick sedan till IF Böljan i Falkenberg där hon gjorde rejält avtryck under sin första säsong med A-laget och stod för 19 mål på 22 matcher i Division 1 Södra Götaland. Därefter blev det Jitex Mölndal där hon spelade 49 matcher under de senaste två åren med 16 gjorde mål i bagaget.

Hon debuterade även i det svenska U23-landslaget mot Belgien under hösten då hon var flitigt involverad i offensiven och bidrog med en assist när Sverige vann med 2-0. En stark offensiv kraft som ansluter med andra ord.
– Jag är ju forward så mina kvaliteter är snabbhet och att kunna utmana en mot en. Komma till målchanser, både genom att skapa för andra men även att göra mål själv. Det är väl mina spetsegenskaper. Här i Djurgården kommer jag nog främst att användas som ytterforward eller 10:a har jag fått indikationer om efter att ha pratat med Magnus (Pålsson, tränare).

Utanför planen finns en pågående skolgång men det är fotbollen som är prioritet ett för StinaLisa.
– Jag pluggar lite på distans och försöker hålla igång den biten lite. Man jag tänker att jag ska fokusera extra mycket på fotbollen nu i början, så att jag kommer in i laget. Bara tänka på en sak och så får vi se hur det blir längre fram. Men jag får kanske räkna med att det kommer att ta lite tid att acklimatisera sig.

Något som aktualiseras under en kommande säsong i DIF som kickar igång redan den 10 januari och grundkänslan är positiv.
– Jag tror att det kan bli ett bra år och de värvningar som vi har fått in nu tror jag mycket på. Jag ser fram emot säsongen och jag tror att vi kan avancera i tabellen jämfört med förgående år, säger StinaLisa som gärna är med och skapar bra stämning i omklädningsrummet.
– Jag hoppas på att kunna bidra till det. Jag tycker själv att jag kan vara ganska rolig ibland så jag kommer nog att dra lite skämt i omklädningsrummet. Man får komma dit med ett leende på läpparna när man träffar laget och sedan jobba därifrån.

 

Jean Balawo om StinaLisa Johansson

I fotbollens intensiva jakt på offensiva krafter har nu sportchef Jean Balawo fått in en spelare med framtiden för sig och Jean ser fram emot att ta del av hennes utveckling.
– Vi har följt StinaLisa väldigt länge och nu kände vi att vi inte kunde vänta längre med att ta in henne. Det finns väldigt få spelare som uppvisar den råa spets som hon har redan i så tidig ålder. Givetvis så vet vi att det tar tid för att åstadkomma bra saker och med det sagt så behöver vi ge henne lite lugn och ro här i början. Men det här är en spelare som det kommer att bli väldigt kul att följa framöver, sammanfattar Jean.

Senaste nytt
Fler nyheter