Summering av årsmötet 2021

167 medlemmar tog sig under onsdagen till ett soligt Stadion för årsmöte i Djurgården Fotboll.

Ett välmående Djurgården, såväl ekonomiskt som sportsligt, välkomnade under onsdagskvällen den 2 juni sina medlemmar till årsmöte på anrika Stockholms stadion. På dagordningen för kvällen stod bland annat val av ordförande, styrelseledamöter och Valberedning.
 
Lars-Erik Sjöberg, som inledde med att hedra de Djurgårdare som gått bort sedan senaste årsmötet med en tyst minut, valdes senare om till ordförande för en tid av ett år - en post han förvaltat och agerat förtjänstfullt i sedan 2013.
 
Alexander af Jochnick, Mattias Jonson, Ruby Rinman och Petra Wester omvaldes därefter på två nya år i styrelsen.
 
Tre motioner hade inkommit till årsmötet. Medlemmarna på plats röstade likt styrelsen för avslag på förslaget om att alla match- jubileums- eller specialtröjor ska ha någon form av vertikala ränder.
 
Motionerna om bojkott av fotbolls-VM i Qatar bifölls av såväl styrelsen som röstande medlemmar på plats. Ett enhälligt ”JA”, efter att Lars-Erik Sjöberg uttryckligen beskrivit och förklarat styrelsens starka ogillande mot valet av värdlandet av turneringen, ekade ut över den nytrimmade gräsmattan som på lördag huserar Djurgårdens damlag i mötet med Eskilstuna United. Djurgården kommer inte att medverka till att marknadsföra VM i fotboll i Qatar i några av föreningens kommunikationsplattformar.
 
Årets damspelare blev för andra året i rad Olivia Schough (numera i Rosengård). Olivia var inte på plats men tackade så mycket och kände stor stolthet över utmärkelsen.
 
På herrsidan kammade norrmannen Aslak Witry hem utmärkelsen som årets spelare 2020. Sportchef Bosse Andersson tog emot diplom och blommor och passade på att ringa upp Aslak som befann sig i Norge på semester. Även Aslak kände stor ära i priset och såg fram emot att komma tillbaka till Stockholm snart igen för att fortsätta bygga vidare på den fina säsongsstart som laget stått för i Allsvenskan.

Bosse Andersson med Aslak Witry i telefon.
 
Slutligen mottog Mateo Fernandois Wallin stipendiet från Kurt Hammargrens Minnesfond för sina utmärkelser på och utanför planen. Årets DIF-insats 2020 gick till Filip Olsson och Farid Abbaspour för deras arbete med boken DIF 130 år illustrerat.

Här hittar du protokollet från mötet
 
Gör som 17 500 andra och bli medlem i Djurgården du med!

Senaste nytt
Fler nyheter