Thomas Endler - ny resurs för DIF Dam

Det har skett förändringar på ledarsidan i damtruppen där Thomas Endler nyligen anslutit som resurs för det medicinska teamet.

Sedan ett par veckor tillbaka har en omstrukturering genomförts på ledarsidan i damtruppen där välmeriterade kiropraktorn Thomas Endler tagit vid som en ny resurs för det medicinska teamet. En förändring som skett i samband med att tidigare fysansvarige Samuel Sandén har valt att röra sig vidare, enligt sportchef Jean Balawo.
– Vi har fått in ytterligare en resurs som ska hjälpa till i ledarstaben i form av Thomas Endler. Han kommer att vara behjälplig för hela organisationen när det gäller det medicinska och fysiologiska och blir dessutom ett extra bollplank för mig och Pierre (Fondin, tränare). Thomas har jobbat i olika medicinska team inom elitidrott under väldigt många år, framför allt inom ishockeyn där han har ett antal SM-guld på meritlistan. Så han kommer att bli en stark tillgång för oss, berättar Jean och passar samtidigt på att rikta ett tack till Samuel Sandén för hans insatser.
– Vi vill tacka Samuel för hans tid med oss när han nu valt att röra sig vidare mot nya arbetsuppgifter och vi önskar honom ett stort lycka till framöver i hans nästa steg.

För Thomas Endlers del har han en tydlig DIF-koppling sedan ett antal år tillbaka där han och hans klinik, Stockholms Kiropraktor & Rehabklinik, varit verksam med medicinsk kompetens inom ungdomsfotbollen. Nu utökas hans engagemang och han ser fram emot att kunna bidra även inom DIF Dam.
– Jag kommer att finnas med som en resurs i det medicinska teamet genom att hjälpa till med skadebehandling och rehab. Både personligen och via kliniken där fysioterapeuter, dietister, arbetsterapeuter och kiropraktorer finns tillgängliga. Under de senaste åren har jag även specialiserat mig på att jobba med diagnostisering och rehabilitering av hjärnskakningar där jag hjälpt Djurgården med bland annat Sheila van den Bulk och Rachel Bloznalis, berättar Thomas som även kommer att vara behjälplig i fysträningen enligt önskemål.
– Det är ju Pierre Fondin som är ytterst ansvarig och sedan har han och övriga ledarteamet bollat med mig. Vi har snackat ihop oss och jag kommer in med min hockeybakgrund med input och åsikter. Men i slutändan är det ju Pierre som lägger ribban. Sedan får vi se hur upplägget ska se ut långsiktigt så att vi får ihop den här biten på ett bra sätt.

Föreningen känner Thomas väl sedan tidigare genom arbetet för DIF Ungdom och uppdragets specifika ramar kommer att sättas gradvis i takt med att arbetet fortskrider.
– Jag har ju jobbat under ett antal år med Djurgårdens ungdomslag, dessutom har två av mina fysioterapeuter arbetat med DIF Dam under förra och förförra året. På så vis har jag funnits med runtomkring föreningen. Men nu blev jag ombedd att stötta upp och hjälpa till i nuvarande läge för damerna och i nuläget kör vi på tillsvidare. Om det sedan blir en annan lösning eller att jag tar det vidare återstår att se. Vi lämnar det öppet och nu gör jag allt jag kan för att hjälpa till.

Ser man till Thomas bakgrund finns det ett genuin erfarenhet inom idrotten på flera plan.
– Jag driver Stockholms Kiropraktor & Rehabklinik där vi är cirka 30 stycken i teamet. Själv är jag kiropraktor i botten, utbildad i England. I övrigt har jag arbetat på elitnivå med olika lag de senaste 35 åren, framförallt inom ishockeyn. Jag har jobbat inom, och som resurs, till många av lagen i SHL som till exempel Södertälje, Malmö, Frölunda, Luleå, Brynäs, Rögle, Växjö, Oskarshamn och Leksand. Utöver det har jag även deltagit i två olympiska spel i det medicinska teamet, 2002 och 2006.
– Så jag har arbetat mer i hockeyvärlden men har själv bakgrund som gammal fotbollsspelare. Jag kom in en gång i tiden i Djurgårdens ungdomsfotboll genom legendaren Pelle Kotschack och via honom vidare till Tommy Davidsson som var akademichef då. På så vis började jag och min klinik hjälpa till inom ungdomsfotbollen från och med 2013. Så ser min bakgrund ut och nu hoppas jag att jag kan bidra med den här kompetensen till damlaget och försöka att stötta upp teamet så att både spelare och ledare ska känna en trygghet runt upplägget, avslutar Thomas.

Senaste nytt
Fler nyheter