Tid för uppskattning - DIF i samarbete med Vårdförbundet

  • 24 sep 2021

Efter mödosamma månader och dagar står vi äntligen där igen. Tillsammans igen på läktarna. Djurgården Fotboll vill nu hylla de hjältar inom vården som tappert stridit natt och dag, och varit avgörande för att vi åter igen kan öppna upp till det liv vi en gång levde.

Publiken strömmar sedan juli månad åter igen till våra hemmaarenor för att se sitt älskade Djurgården spela fotboll. För många har det varit en frånvaro på över ett år från den folkfest som allsvensk fotboll med blåränderna innebär. Var och en av oss har på olika sätt drabbats, i stor och mindre utsträckning, av den pandemi som svepte över en hel värld och lade den i dvala.
 
Några som aldrig pausat, aldrig tittat bakåt, utan fortsatt med full fart framåt för att samhället ska kunna återfå balansen och våga blicka mot horisonten, är de tusentals människor anställda inom vården.
- De anställda inom vården har gjort och gör fortfarande exceptionella insatser för att våra nära och kära ska må bra, för att samhället ska kunna fortsätta fungera – i alla fall något så när som vi hoppas kunna uppleva det. För mig är det en ära att kunna bjuda in dessa hjältar för att se oss spela fotboll. Det blir en välförtjänt paus från den slitsamma vardag som de annars hanterar. De förtjänar vår tacksamhet, säger Djurgårdens vd Henrik Berggren.

Nu vill Djurgården Fotboll hylla dem. Sektioner på Stockholms Stadion och Tele2 Arena kommer mot Kristianstad den 16 oktober och Kalmar FF den 23 oktober att öppnas upp för anställda inom vården att se matcherna. Djurgården känner oerhörd tacksamhet för det slit de lagt ner och den karaktär de visat i ändlösa dagar för våra nära och kära, våra kollegor, våra medmänniskor och våra vänner på läktaren.
- Vårdförbundets yrkesgrupper har arbetat under extrema villkor under pandemin, återhämtning har saknats för många och familjetid har fått sättas på paus. Att få möjlighet att lägga några timmar, ensam eller tillsammans med någon nära, och tillsammans med många andra, bli del i ett annat lagarbete och en annan kämpainsats som blir en del av en återhämtning. Det applåderar vi! Och tackar för, säger Emma Jonsson, vice Ordförande på Vårdförbundet avdelning Stockholm.

Välkomna till Djurgårdens hemmamatcher!

Senaste nytt
Fler nyheter