Tommy Engstrand har lämnat oss

Med stor sorg tvingas vi konstatera att en stor DIF- och idrottsprofil gått bort.

Tommy Engstrand. One of a kind.

Djurgårdens IF har sorg: supportern, journalisten, underhållaren har lämnat jordelivet efter en längre tids sjukdom. Tommy växte upp i Birkastan tillsammans med två andra Djurgårdare, nämligen Lars-Gunnar Björklund och Åke Wilhelmson. I detta sällskap var Tommy lillgrabben som danades till att bli journalist som Lars-Gunnar och Åke. I och med det sällskapet blev han naturligtvis Djurgårdare, fattas bara.

Tommy personifierade lidelse. Få, om ens någon, kunde släppa fram engagemanget så öppet och naket. Minns bara referatet från VM-kvalmatchen mellan Västtyskland och Portugal i fotboll, 1985. En västtysk förlust skulle innebära att Sverige inte blev kvalificerade för VM-slutspelet i Mexiko 1986, vilket också blev fallet. Eller för den delen när Björn Borg vann en av sina Wimbledon-titlar. Två referat som blivit klassiska i radiosammanhang.

Tommy var obotlig pessimist, det var en del av hans image. När vår kära klubb vann Allsvenskan 2019 ringde Tommy och frågade om vi skulle åka ur följande säsong. Nej, det finns ingen anledning till det, svarade jag. Varpå han säger ”OK, en tiondeplats får vi nöja oss med”. Typiskt Tommy.
Våra tankar går till familjen.

Text: Rolle Åman

Senaste nytt
Fler nyheter