Tre spelare på P15-landslagets läger i veckan

Akademichef Christian Gentile om Alieu Manneh, Kalipha Jawla, och Isak Alexander Alemayehu som har varit på läger med P15-landslaget i veckan.

Under veckans om gått har tre spelare från Djurgården varit på rikslägret på Bosön för landets mest talangfulla 15-åringar. Lägret, som brukar arrangeras i Halmstad men på grund av pandemin flyttat till Bosön, ligger till grund för den första uttagningen till landslaget för åldersgruppen.
– Ett superfint kvitto på en fin verksamhet i både vårt 2006-1 och PA16. Vi tycker oss ha ett ytterligare antal riktigt duktiga spelare i denna åldersgrupp, men är glada för att dessa tre fick den här möjligheten, säger pojkakademichef Christian Krigström Gentile, som följde spelarna på plats under fredagen.

Vad betyder det för spelarna att vara med på det här lägret?
– Det är en kul och utvecklande erfarenhet för spelarna att vara med i de här sammanhangen. Att får nationella referenser och tävla och jämföra sig med andra spelare som har kommit längst i sin utveckling just nu innebär att ta med en till nivå i sitt spel tillbaka till ordinarie miljö. Som förening är det enormt viktigt att vi har med några spelare, det sätter kvalitetsstämpel och ger oss förståelse för den nationella nivån på vår verksamhet. 

Vad sa spelarna själva om veckan?

– Alla tre spelarna var nöjda med veckan och sina prestationer och det lyste lite i ögonen på dem efter matcherna. Man såg att det här var något nytt och spännande för dem, där de fått en skjuts i sin utveckling och inspiration inför hösten.

– Om några veckor får vi se om spelarna även blir aktuella för landslagssamlingarna som börjar från hösten, avslutar Christian.

Kort om spelarna:


Alieu Manneh
– Alieu kan spela både vänsterback och mittback, men det är som det senare som han under första halvan på säsongen visat sina fina egenskaper. Han har ett fint steg och bra touch på bollen, en spelande mittback, men har också visat sig behärska de defensiva förväntningarna på våra mittbackar.

Isak Alexander Alemayehu
– Isak är en offensiv mittfältskreatör. Han har väldigt fin blick för spelet och en teknik som ger honom mycket tid i situationerna. Han kan variera sitt spel, både passa och utmana, långt och kort och har haft en enormt fin vårsäsong där han började i PA16 men även har roterat och spelat och tränat en del med PA17.

Kalipha Jawla
– En anfallare som efter en fin vår flyttats upp till PA16. Han är en spelare med snabbhet i benen och oberäknelig i sitt spel, svår att läsa av. Har höjt sin förmåga i de defensiva aktionerna och spelar nu med mycket inställning i både försvars- och anfallsaktioner.

Senaste nytt
Fler nyheter