Ullevi kan bli ny spelplats mot Häcken

Beroende på utgången av omgång 29 kan ny arena för BK Häcken-Djurgården den 4 december bli Ullevi i Göteborg.

BK Häcken meddelade under tisdagen att de eventuellt behöver flytta sin avslutande hemmamatch av Allsvenskan 2021 från Bravida Arena till Nya Ullevi. Efter att omgång 29 avslutats (läs måndag kväll 29 november) kommer beslut fattas utifrån den samlade säkerhetsbedömningen meddelar klubben.

Djurgården uppskattar att ett femsiffrigt antal supportrar väntas till Göteborg vid eventuell avgörande guldmatch. Bravida Arena tar i nuläget in 6300 personer, en maxkapacitet som kan påverka tillståndet från polisen.

– Som klubb vill vi inte vara någon annanstans än på vår hemmaplan, på Bravida Arena, men som arrangör behöver vi ta ansvar för den gemensamma säkerhetsbedömningen alla inblandade aktörer gör och det innebär att vi kan hamna i ett scenario där vi måste flytta matchen till en större arena, säger Elin Öst Sandström, evenemangsansvarig i BK Häcken till klubbens hemsida.

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson
- Beslutet ligger inte i våra händer, utan det är BK Häckens beslut som arrangör. Vi vill alltid ha så många av våra supportrar som möjligt på plats som ger oss extra energi under matcherna, säger Bosse

Biljetter till BK Häcken-Djurgården släpps tisdag 30 november kl. 10:00.  Mer information om biljetter hittar du på https://bkhacken.se/sida/matchbiljetter

Senaste nytt
Fler nyheter