Ungdomssvepet vecka 23

Fina prestationer och goda resultat från akademilagen under veckan som gick. Här hittar du summeringar från de båda akademicheferna för pojk- och flicklagen.


​Resultat för de äldre akademilagen


Örebro SK P19 - DIF PA 19 0-4
Mål:
Elias Barsoum, Kofi Foushene Asare, Alexandros Garcia Tsotidis, Jonathan Karlsson

DIF PA17 - Täby FK P17 3-0
Mål:
Rasmus Allbäck, Viktor Dahlman, Svante Ekengren

DIF PA16 - Örebro SK P16 1-3
Mål DIF:
Jonathan Zeberga

DIF FA19 - IK Uppsala F19 6-0
Mål:
Julia Walentowicz 2, Hanna Ekengren 2, Hanna Stokki, Elsa Ekerberg

DIF FA17 - Bollstanäs SK F17 1-0
Mål:
Tuva Bylund

Pojkakademichef Christian Krigström Gentile summerar:

PA19 åkte till Örebro och det är alltid en svår bortamatch. ÖSK har under de senaste åren haft lite äldre 19-årslag med sistaårs-juniorer. Så det kan vara knepigt om vi kommer med ett lag som är lite mer blandat i åldrarna. Men i år har även ÖSK ett mer blandat lag, vilket kanske blev avgörande i vissa delar. Vi lyckas bra med avgörande aktioner och får in fyra mål. Även i den här matchen finns det saker att jobba vidare med för laget, fast man är två matcher in i seriespelet. Men en hållen nolla och fyra mål framåt säger ju ändå någonting och totalt sett har vi inlett serien med två övertygande matcher. Nu kommer ett eldprov när AIK väntar i helgen som kommer. Det blir en spännande match och en bra genomkörare.
PA17 spelade mot Täby och vinner med 3-0. De gör faktiskt en halvdan prestation och tränare Ernesto Rubio Sivodedov var inte jättenöjd med vad han fick ut av spelarna. Trots det så visar vi ändå en kollektiv kvalitet där vi gör tre mål och vinner matchen till synes ganska behagligt. Men det finns saker att jobba vidare på utifrån den här prestationen  och PA17 har ny match nu på onsdag mot IK Frej på Hjorthagen.
PA16 tog emot Örebro på hemmaplan och gör en godkänd prestation. Däremot brister fokus vid några viktiga situationer med lite olyckliga misstag. Vi har möjlighet att reparera de här misstagen, där vissa av dem leder till mål, men vi utnyttjar inte riktigt de möjligheterna. Örebro får en utvisning och vi lyckas inte dra fördel av det överläget och därefter åker vi också på en utvisning. När vi sedan jagar kvitteringsmål vid 1-2 så sticker de emellan och gör 1-3 istället. Det är klart att på den här nivån från 16 och uppåt så blir misstagen väldigt avgörande för matchen. Det finns inga lätta matcher och Örebro är ju inte ett dåligt lag, men vi har så pass mycket kontroll och skapar så mycket att vi åtminstone ska kunna spela jämnt och göra ett bättre resultat. Men sådan är fotbollen ibland.

De yngre akademilagen
– P2006-1 är mitt uppe i en kul vecka av lite proffskaraktär. De får öva på att spela matcher ganska tätt med en del svåra matcher. Det handlar mycket om att kunna koncentrera sig vid varje ny match och att ta hand om kroppen mellan matcherna, så att man kan komma omladdad och fokuserad till nästa uppgift. De spelade förra onsdagen, i söndags och så spelar de nu på onsdag. Tanken är att komplettera den regionala serien med väl valda träningsmatcher. Så här långt har det sett väldigt övertygande ut med två inledande vinster i serien och seger i senaste träningsmatchen mot IFK Lidingö, så de är inne i ett bra stim just nu.
– För de yngre lagen hade vi något av en BP-helg med lite blandade insatser, men i huvudsak positiva prestationer. Det är alltid kul att spela de här matcherna mot BP, ett utvecklande motstånd att möta. Nu närmast fortsätter vissa av våra lag med träning hela juni medan andra lag går på semester efter midsommarhelgen.

Akademicamperna är igång
– Den här veckan börjar akademicamperna. Alltid kul att komma igång med dem och eftersom det är EM-sommar hänger vi upp innehållet i camparna kring de deltagande nationerna i EM och framhåller karaktäristiska drag för lagen. Dessa kopplar vi sedan till det sätt som Djurgården spelar på.

 

Flickakademichef Jean Balawo summerar:

FA19 gjorde en bra insats mot Uppsala där man kontrollerade matchen från första minuten och vann med 6-0. Kul att se Julia Walentowicz som spelade högerback och gjorde två mål och två assist. Hon har ju fått sparsamt med speltid i damlaget, så det var roligt för henne. Även Hanna Ekengren var med och gjorde det väldigt bra, det är i de här matcherna man ser vilken stor skillnad hon gör. Sett till åldern är hon junior och när hon spelar med sina jämnåriga ser man skillnaden. Alexandra Takounda fanns också med och var överlägsen på planen, tyvärr åkte hon på en skada mot slutet. Vi kommer att utvärdera henne i veckan och se hur det är med henne.
FA17 spelade mot Bollstanäs som har ett storvuxet lag. Vi börjar bra genom att rulla boll, hitta passningsalternativ i första tredjedelen och styr spelet med mycket bollinnehav. I andra halvlek är vi bättre än i första och vårt anfallspel blir också mycket tydligare. Målet görs av Tuva Bylund vid en omställning och den här gruppen förtjänar verkligen de här tre poängen. De har haft det tufft, så det här var roligt för dem.
F2007-1 spelade 0-0 mot AIK. När vi möttes senast i förra alliansmatchen förlorade vi med 1-7 och nu visade vi vilken utveckling vi har haft i gruppen. Vi kryssar och har även en del farliga målchanser, så en eloge till gruppen och tränarna för att man följer arbetsplanen.
F2008-1 spelade match mot IFK Lidingö där vi vinner med 3-0. Laget tar stora kliv hela tiden och även om vi går ner i tempo i tredje perioden och bjuder in dem i matchen så växlar vi upp igen i slutet. En härlig vinst .
F2009-1 har haft väldigt bra veckor bakom sig där man gjort 37 mål på tre matcher. De vinner även den här helgen, en ganska klar seger med 5-4 mot Boo. Fint spel och en spelare som gjorde hattrick vilket innebär tredje raka hattricket för hennes del. Kul för henne som har fått fart på det igen efter en liten inbromsning i formkurvan tidigare.
F2010-1 spelade 2-2 mot IFK Lidingö. Vi är lite halvbesvikna över matchen men resultatet är ändå okej med tanke på att vi inte förlorar. De sex senaste veckorna har vi haft tema speluppbyggnad och då ser man att det yngre blocket tagit det allra bäst där 2009,2010 och 2011 har varit väldigt bra i speluppbygganden. Nu kommer vi att gå över till att förhindra och rädda avslutsom nästa tema.

Senaste nytt
Fler nyheter