Ungdomssvepet vecka 30

Det blev en framgångsrik matchhelg för de äldre akademilagen. Här hittar du resultat samt summeringar av matcherna från akademicheferna Christian Krigström Gentile och Jean Balawo.

Resultat för de äldre pojkakademilagen samt kommentarer från pojkakademichef Christian Krigström Gentile.

Hammarby P19 - DIF PA19 1-1 (1-0)
Mål DIF:
Självmål

"Som det brukar vara i de här derbymatcherna så var nivån hög för en P19-match, en tuff tillställning. Hammarby startade bäst och gjorde också sitt mål i första halvlek medan Djurgården hade mer av andra halvlek och kunde också kvittera genom ett avslut av Kofi Asare via en Hammarbyspelare i mål.

Kommande helg väntar Sirius som ännu inte tappat poäng i serien."

Älvsjö AIK P17 - DIF PA17 0-2 (0-2)
Mål:
Kalle Selin Stregart, Viktor Dahlman

"En match som Djurgården kontrollerade men där Älvsjö spelade organiserat och gjorde det svårt att komma till avslut som ledde till mål. PA17 löste dock uppgiften och har ännu inte tappat poäng i serien efter åtta spelade omgångar.

I helgen väntar Sirius på söndagen."

DIF PA16 - Vasalund P16 4-1 (2-0)
Mål DIF:
Love Sjöberg, Filip Karlsson, Alexander Gyllenbåga Alsaker, Oskar Abrahamsson

"En match som utifrån målchanser och avslut visar på visst slarv av Djurgården, framför allt i första halvlek. Tränare Ramin var nöjd som helhet men ville se mer skärpa och koncentration in i andra halvlek från sina spelare. Totalt sett en stabil insats av PA16. För PA16 är kommande helg spelledig."

"Sammantaget så har de tre äldsta akademilagen fått en fin återstart efter sommaren. De yngre lagen startar igång under den här och nästa vecka."

Resultat för de äldre flickakademilagen samt kommentarer från flickakademichef Jean Balawo.

IFK Lidingö - DIF FA19 0-4 (0-4)
Mål DIF:
 Stella Eriksson, Kajsa Lindwall, Elsa Ekerberg, Nicole Ruiz Granadoz

"FA19 inledde förgående vecka med ett uppstartsläger i Roslagsbro,  strax utanför Norrtälje, där det blev sex träningspass, fotbollsbrännboll och mycket glädje. Lägret avslutades sedan med att vi mötte IFK Lidingös damer på fina Lidingövallen.

Matchen startade som väntat i ett väldigt högt tempo varpå vi chockade våra motståndare de första 20 minuterna och sprang upp till en ledning med 4-0 i halvtid. I andra halvleken så blir vi tyvärr lite för bekväma samtidigt som Lidingö spelar upp sig rejält. 

Nästa match är 8 augusti på Kristinebergs IP då seriematch mot BP väntar."

IFK Lidingö F17 - DIF FA17 0-2 (0-1)
Mål:
Tuva Bylund 2

"Efter ett långt uppehåll så drog vi igång förra veckan med träningsläger och gruppdynamik. FA17 mötte även de IFK Lidingö på Lidingövallen men i seriespel, F17 SM 2021. En serie som vi leder obesegrade och där vi även har noll insläppta mål."

Senaste nytt
Fler nyheter