Ungdomssvepet vecka 38

Här hittar du en sammanställning av förra veckans matcher för de äldre akademilagen samt övrigt nytt på ungdomsfronten.

Nya matcher i veckan som gick och en hel del annat intressant som händer på ungdomsfronten. Här nedan summerar pojkakademichef Christian Krigström Gentile förra veckans matcher samt går igenom lite annat nytt på ungdomsfronten.

Resultat för de äldre pojkakademilagen samt kommentarer från pojkakademichef Christian Krigström Gentile.

U21-Allsvenskan DIF PA19 - GIF Sundsvall 0-2 (0-1)

 – PA19 hade ingen match i helgen men spelade däremot under onsdagen i förra veckan när de tog U21-matchen. En jättenyttig erfarenhet för många spelare eftersom Sundsvall hade ganska många seniorspelare med. Resultatet speglade ungefär prestation och nivå, det är många av våra spelare som kommer upp i maxprestationer men Sundsvall hade som sagt många erfarna och duktiga spelare i laget. Men det här är den typ av match som vi är jätteglada över att få spela då och då, oavsett om vi har med många herrlagsspelare eller inte. En nyttig match för oss och PA19 spelar istället en lite förskjuten match mot FC Djursholm nu under tisdagen.


 

DIF PA17- IFK Lidingö 1-0 (1-0)
Mål: Edvin Bajrovic

– PA17 spelade mot Lidingö och det är alltid tuffa och jämna matcher mot dem. Vi är kanske lite förhandsfavorit men det betyder inte nödvändigtvis att Lidingö lägger sig lågt utan intresse för att spela fotboll. Det kan se lite olika ut men de hittar alltid sätt att göra det jobbigt för oss och i den här matchen har vi flera spelare som inte kommer upp i nivå. Ingen vidare prestation rakt igenom matchen, men motståndaren gör det som sagt svårt för oss. Men vi är tillräckligt skickliga i det här laget för att kunna avgöra matcher även när vi inte spelar som bäst, vilket är kul att se.

DIF PA16 - Sirius 2-0 (1-0)
Mål: Simon Nakhost, Alexander Gyllenbåga Alsakker

– PA16 spelade mot Sirius som har varit ett svårt motstånd för både 16, 17 och 19 under den här säsongen. Så vi visste att det var ett taktiskt välorganiserat lag som vi mötte och att det skulle bli tufft. Vi har haft möjlighet att justera lite grann i trupperna och kunde rotera lite spelare när PA19 inte hade match. Det ger möjlighet att få ner spelare som tillhör PA19 men som kan spela med PA17, vilket gör att vi i sin tur får ner spelare som tillhör PA17 men som kan spela med PA16.
– Så vi hade ett lag som verkligen kunde tävla och gör en bra insats. I första halvlek lyckas vi låsa och sätta press där vi vill och även anfaller i stort sett som vi vill. Sedan har Sirius en bra period i andra halvlek där det kändes som att de förtjänade en kvittering men vi lyckas hålla igen. Kanske lite symtomatiskt för ett lag som går bra och vet vad man ska göra, att man inte släpper in mål i de perioderna av matchen. Istället så lyckas vi göra 2-0 och stänga till matchen.
 

DIF PA15 går fortsatt starkt

– PA15 var uppe i Uppsala och mötte Dalkurd som vi vet är ett väldigt duktigt lag. Vi har haft svårt mot dem i matcher tidigare, både under det här året och förra året. Men när vi spelade mot dem för några veckor sedan hittade vi ett sätt att hantera deras spel och hittade också var vi kunde vara farliga någonstans. Det gav utdelning även i matchen i söndags som vi vann med 2-1. Därmed har PA15 skaffat sig en jättefin position i sin slutspelsserie där den som vinner gruppen blir regional mästare, men egentligen till 25 procent eftersom det finns fyra olika slutspelsserier och inget ytterligare finalspel, summerar Christian som även hunnit med lite ledarutbildning under veckan.
– I övrigt har vi haft en utbildningsvecka för ledarna i pojkakademin. Vi hade storgruppsmöte i torsdags, som är den samling som vi har fem gånger per år med alla tränare. Sedan så hade vi ett praktiskt tillfälle under PA16-matchen, som vi var och såg tillsammans, där tränarna gjorde analyser som grupparbete. Så det har varit en intensiv vecka.

Landslagsuppdrag för DIF-spelare födda 2005 och 2006

– Vår mittfältare Isak Alemayehu fanns med på svenska P15-landslagets första landslagssamling och fick göra sin landslagsdebut tillsammans med de andra spelarna på plats i ett dubbelmöte mot Norge. Isak kommer in i första matchen i ett ganska tufft läge när Sverige ligger under stort och matchen är avgjord, men spelade från start i den andra matchen och gör en stabil insats.  Utöver det är det kul att vi har våra spelare Tom Dahlin och Lucas Zetterberg på plats i blågula P16 Future Team-landslaget på deras kommande läger i Uppsala. Ett fint kvitto för dem båda, avrundar Christian.
 

Resultat för de äldre flickakademilagen 

DIF FA19 - Umeå IK 2-2 (2-0)
Mål DIF: Agnes Hedman, Nicole Ruiz Granados

DIF FA17- Djursholm 1-3 (1-1)
Mål DIF: Elsa Ekerberg

Debut för Tilda Sjöqvist

Det blev ett förvisso sent inhopp men ändå en tävlingsdebut på seniornivå för Tilda Sjöqvist - som är utlånad från DIF FA19 till IFK Norrköping - och som gjorde sina första matchminuter i Elitettan i söndagens match mot Umeå.

Senaste nytt
Fler nyheter