Ungdomssvepet vecka 42

Här hittar du en summering av de äldre akademilagens matcher i helgen samt övrigt nytt på ungdomsfronten.

Resultat för de äldre pojkakademilagen samt kommentarer från pojkakademichef Christian Krigström Gentile.

AIK - DIF PA19 2-0 (0-0)

– En som alltid tuff bortamatch mot ett AIK som har hittat formen de senaste 5-6 matcherna efter en trögare start. Vi lyckades ju vinna första matchen mot dem i serien och den här matchen står och väger i första halvlek. Båda lagen skapar lägen och AIK känns kanske lite formstarkare när de närmar sig vårt mål, men det är fortsatt 0-0 i halvtid.
– I andra halvlek är AIK lite spetsigare, mer intresserade och löper lite mer än vad vi gör. De får utdelning på en frispark där vi inte riktigt gör vad vi ska och tar ledningen med 1-0. Vi lyckas samtidigt inte komma upp i en nivå där vi kan störa dem på det sätt som vi vill och matchbilden blir därefter, där vi har mer boll och jagar kvittering. Tyvärr lyckas vi inte kapitalisera på bollinnehavet och skapa riktigt farliga lägen. Istället gör vi misstag i försvarsaktionerna och de rinner igenom igen och gör 2-0. Så totalt sett ingen prestation som vi kan vara nöjda med från vår sida, även om det finns vissa delar som är helt okej.

Täby FK - DIF PA17 1-1 (0-0)
Mål DIF:
Lukas Dahl

– En match som går helt enligt plan för Täby som spelar efter sin förmåga. Vi för matchen men lyckas inte göra mål på dem och istället får de in ett mål och tar ledningen. Det gör att Täby ganska behagligt kan jobba för att försvara sin ledning medan de vet att vi måste fortsätta anfalla. Det är mycket folk runt deras straffområde och det är svårt att ta sig igenom. Vi lyckas ganska sent i matchen och kan i alla fall kvittera på straff. Men totalt sett ska vi ändå ha förmågan att hitta lägen för att avgöra matchen, sett till hur mycket boll vi har och hur nära vi är deras mål.

DIF PA16 - Umeå 2-2 (1-1)
Mål DIF:
Abbe Hansson, Kalipha Jawla

– I matchen som PA16 spelar mot Umeå är det lite som för PA17. Vi har väldigt mycket boll och betydligt fler lägen än Umeå. Vi har fyra skott på mål och gör två mål men har samtidigt en stor mängd chanser och har svårt att få in bollen, även i lägen som är ganska öppna. Då blir det svårt att vinna fotbollsmatcher om vi inte gör mål när vi ska.
– Umeå tar ledningen i första halvlek men vi vänder matchen och går upp till 2-1 och det känns som att vi kontrollerar andra halvlek. Men de sticker emellan med ett skott som styrs i mål via en av våra backar. Så lite oflyt att vi inte får med oss tre poäng men samtidigt hade vi behövt skärpa prestationen för att vinna matchen.

SEF Trophy väntar för DIF PA15

– PA15 förbereder sig för SEF Trophy och åker ner till Norrköping under nästa vecka. Det är ju en form av SM-turnering med de bästa lagen i landet och det finns inte så många tillställningar av den typen. Så det ska bli spännande att se vad vi kan åstadkomma där nere.

Sista veckan för ålderskullen 10-15

– Pojkakademins yngre lag avrundar säsongen den här veckan medan den nya säsongen förbereds. Det är mycket information som ska förberedas och skickas ut till föräldrar och spelare och det är samtidigt glädjande att se att många spelare söker sig till oss och vill spela i Djurgården. Det är alltid kul och vi försöker hinna med alla intresseanmälningar efter bästa förmåga, avrundar Christian.

Vill du höra av dig för provspel i DIF Akademi? Klicka här för att fylla i en intresseanmälan.

 

Resultat för de äldre flickakademilagen samt kommentarer från flickakademichef Jean Balawo.

DIF FA19 spelade inte i helgen

IFK Lidingö - DIF FA17 0-2 (0-1)
Mål DIF:
Felicia Tanner, Tuva Bylund

– Vi vinner matchen och målen görs av Felicia Tanner och Tuva Bylund. Båda målen är avslut från distans, Tuva sätter den i krysset utanför straffområdet och Felicia slår en frispark direkt i mål. Utöver det var det en välspelad och kontrollerad match från båda lagen som stod och vägde. Men de individuella egenskaperna avgjorde till slut.
– Därmed har FA17 spelat färdigt för den här säsongen och man ska ha med sig att vi startade laget med tre spelare i januari och det slutade med att vi gick till SM-slutspel, så det får ses som en bra utveckling. Nu är vi inne i en provspelsperiod, vi har några spelare som kör tryout och ett alliansfönster som kommer i slutet av november där vi bjuder in spelare från alliansföreningar.

Vill du provspela för någon av flickakademins lag under nuvarande tryout-period kan du anmäla dig här.

Uppstart för F2012-1

– Vi har haft en uppstart för F2012-1 med åtta spelare där vid kommer att ha föräldramöte och informera om hur akademiverksamheten ser ut och vad som förväntas. Sedan drar säsongen igång för dem den 8 november efter höstlovet. Vi är fortfarande i en process med att hitta rätt tränare och sedan är bitarna på plats, summerar Jean.

I övrigt är det glädjande att Johan Björkmans Hall nu är rest inför vintersäsongen där samtliga inblandade lagföräldrar, ungdomsspelare och övriga som var med och hjälpte till förtjänar ett stort tack.

Senaste nytt
Fler nyheter