Ungdomssvepet vecka 5

Verksamheten är igång inom ungdoms- och akademiverksamheten där DIF PA16 startade med en stark derbyvinst. Summering av matchen samt de yngre flickakademilagens träningsmatcher hittar du här.

Säsongen 2021 har rullat igång och även om matchspelet inte inletts för de äldsta akademilagen är det full fart i övrigt där ett delvis nykomponerat DIF PA16 stod för en fin insats i sin premiärmatch mot Hammarby.

Pojkakademichef Christian Krigström Gentile summerar matchen och berättar om läget i de övriga lagen:
– PA16 spelade i helgen där det fanns ganska många nya spelare och en del som inte spelat ihop tidigare. Så det var lite ovisst när vi skulle spela tufft derby mot Hammarby direkt, men samtidigt roligt och lätt att motivera grabbarna. Vi gör det väldigt bra och alla spelare som var på plats fick spela mycket där det var stabilt och positivt spel med en del avgörande aktioner framåt. Vi vinner med 6-2 till slut och kul att många av de nytillkomna spelarna i Djurgården presenterade sig på ett fint sätt. En kul start på säsongen och alla är ju svultna på matcher så nästan samtliga tränare i blocket var på plats för att få uppleva matchkänslan igen, förklarar Christian som även har full aktivitet i de övriga blocken för åldrarna 13-15 och 10-12 .
– De andra två blocken också kommit igång med träningsmatcher och träningar. Det är tidigt på säsongen och lagen ska spelas ihop där det är även svårt att värdera motståndarlagen beroende på vad som hänt för dem under vintern. Man ser på vissa håll att det haltar lite i spelet och det är det vi ska komma igång med under den här perioden.
– För de allra yngsta är det ju också träningsmatcher och där är det ju ett jämnare fokus. De har ju inte en klassisk försäsong att förhålla sig till utan det handlar mer om att hålla igång. Sedan är det kul att de yngsta grupperna har börjat väldigt positivt och det nybildade 2011-laget har haft en jättefin start.

När det gäller ledaruppsättningen gläds Christian åt det stora engagemanget han ser.
– Tittar man på ledarsidan så har vi en fin tränargrupp som har kommit igång med sitt arbete. Vi har behov nu av att ta nästa möte där vi ska utvärdera tillsammans. Men framför allt har alla ett otroligt driv att göra bra saker, oavsett om man är målvaktstränare, sjukgymnast eller fystränare. Alla har ett jäkla go för att det ska bli riktigt bra och det är väldigt kul att jobba ihop.

För flickakademins del har det också varit full fart och här går respektive lags tränare igenom helgens matcher:

F2007-1

”Tuff och kall match mot AIK i söndags för tjejerna. Planen var att nöta uppspel i utgångsyta i anfallsspelet samt direkt återerövring i försvarsspelet, något som vi tränat på de senaste veckorna. Med 18 spelare uttagna blev det mycket byten för att låta alla spela och se dem i vissa positioner.

Första perioden av tre, gör vi det fantastiskt bra och AIK kommer knappt över halva. Tjejerna är överrumplade själva över hur bra de spelar. Vi har dock svårt framför motståndarnas mål där avsluten är lite för få och tunna i både kraft och riktning och det står 0-0 efter första.

Andra perioden delas men till AIK:s fördel, då de skapar betydligt fler lägen och får en del utdelning också.

Tredje perioden blir mer tydligt till AIK, där vi ändå kommer till fina uppspel emellanåt. 

Rullandet av byten, antalet spelare samt kanske orken i både det mentala och fysiska fick sin påverkan Men vi tar med oss insatserna i första perioden, samt att fortsätta jobbet med våra principer. Stor eloge till Tea, från FA13 som gjorde det riktigt bra mellan stolparna åt oss. Nya tag i nästa vecka med spelidén och principer för fas 2 och 3.”
/Coach Henrik Rådberg

F2008-1

”Träningsmatch mot IFK Lidingö och vi gör återigen en bra match där vi tar nya steg framåt. Vi testar lite nya positioner och trycker mycket på att våga spela vårt spel även om vi får hög press på oss. Stundtals är det riktigt bra och det är kul att se att spelarna tagit till sig av teorin vi pratat om. Vi tar ledningen efter att ha kommit runt på kanterna och Nouveline trycker upp bollen i bortre krysset stenhårt från svår vinkel. I början av sista halvleken så får vi en straff emot oss och Lidingö gör 1-1 som sedan står sig matchen ut. Bra spel från samtliga idag och nya matcher på gång där vi kommer rotera och testa nytt för nästan samtliga. Blir spännande! ”
/Coach Linus Ekberg

F2009-1

”Ett dagsläger på Bosön avslutades med träningmatch mot Sollentuna FK under lördagen, min första med F09. En rätt rörig match där det märks att det är försäsong. Vi blixtrar till några gånger, gör bra saker och snygga mål, en del på lyckade uppspel hela vägen från målvakt. Men mycket slarv och halvdana ageranden gör att vi också släpper in för enkla och för många mål. Vinst med bandysiffror och vi får jobba vidare med försvarsprinciperna.”
/Coach Robert

F2011-1

”Träningsmatch mot Älvsjö AIK som präglades av några sena återbud på grund av symptom. Vi är i ledning efter första halvlek där det är alldeles för mycket bolltransporter och kladd på boll per spelare och vi gör Älvsjö mycket bättre än vad de är. Vi pratar om det i halvtid och ser till att reda ut det till andra halvlek. När vi kommer tillbaka efter halvtidsvilan är det bättre fart och mindre kladd, vi gör också ett antal mål i början på halvleken genom ett par fina anfall och resultatet rinner tyvärr iväg till vår favör. I sin helhet tycker jag inte vi ska vara nöjda med matchen, spelet och prestationen utan det är bara fortsätta jobba och ta nya tag!”
/Coach Anton Mårtensson

Senaste nytt
Fler nyheter