Välkommen till Djurgården Tove Almqvist!

Lagbygget inför säsongen 2022 är inlett, och vi är glada att kunna välkomna välmeriterade Tove Almqvist till Djurgården!

Jean Balawo har precis inlett sitt tredje år som sportchef för Djurgårdens A-lag och flickakademi, och lagbygget för 2022 är igång. I dag har vi glädjen att kunna presentera det första nyförvärvet sedan säsongen spelades klart, och vi säger varmt välkommen till Djurgården, Tove Almqvist!

Tove är 25 år, kommer geografiskt sett från Nyköping, med fotbollsmässigt sett kommer hon närmast från Vittsjö IK som huserar en bit utanför Hässleholm. Tove presenterar sina fotbollsegenskaper själv nedan, men klart är att vi får in en spelare som har varit med och vunnit både två SM-guld och en titel med landslaget – ett fint tillskott till truppen.
– Jag är teknisk, kreativ, gillar att utmana en mot en, och med åren har jag blivit bättre på försvarsspelet också och därmed blivit en mer komplett spelare.
 
Varmt välkommen till Djurgården!
– Tack så mycket! Det här känns som rätt steg i min karriär, jag vill ta nästa steg och få en ny utmaning.
 
Tove drabbades av en korsbandsskada inför säsongen 2020 men efter noggrann och bra utförd rehab känner hon sig nu starkare än någonsin inför säsongen 2022.
– Det var en tuff tid med rehab och att komma tillbaka, men jag spelade mycket under hösten och har en hel säsong bakom mig nu och jag känner mig starkare än någonsin! Jag har redan fått bra kontakt med sjukgymnasten och tränaren här i Djurgården också så jag ska fortsätta att bygga upp knät och musklerna däromkring ännu mer under försäsongen.

Efter att ha pratat med tränare Magnus Pålsson känns det som att Djurgårdens sätt att spela fotboll kommer att passa dig bra, och vice versa?
– Ja absolut, och det är en stor del till att jag vill vara här, Djurgården kommer att passa väldigt bra för mig och den spelidé vi har, säger Tove som har fina meriter både från klubblag och landslag och hon vet vad som krävs för att nå hela vägen.
– Ja jag har vunnit två SM-guld med Linköping och spelat mycket i landslaget. Vi vann EM-guld med F19 för några år sedan, och nu spelar jag i U23-landslaget med bland andra Julia (Walentowicz) och Nellie (Lilja) som ju finns i laget redan. Jag har varit med och vunnit de här stora titlarna och det har jag med mig och vill vara med och bidra till samma framgångar med Djurgården.

Känner du att du kommer hit med press på dig?
– Jag har väntat på att få mer press och större krav på mig, jag tror det kommer få mig att växa som spelare och person, avslutar Tove som ansluter till laget i december.
Sportchef Jean Balawo ser en spelare med många bra egenskaper som ansluter till lagbygget. Djurgården och Tove har skrivit ett kontrakt som gäller till och med säsongen 2023.
– Tove är en väldigt skicklig fotbollsspelare, en snabb spelare, som vi tror blir väldigt värdefull för oss. Hon har vunnit två SM-guld i Linköping, 2016 och 2017, där hon var högst delaktig under de säsongerna, och hon vet vad som krävs för att vinna. Hon kan göra både mål och assist, är en ganska intensiv spelare som passar bra i vår tanke att spela ett högt försvarsspel, säger Jean som har värvat en spelare med stor rutin i relation till sin ålder.
– Hon är en ung men rutinerad spelare som vi tror kan tillföra mycket för de unga i laget i synnerhet, och laget i stort i allmänhet. Hon har ledaregenskaper både på och utanför planen och värdefulla erfarenheter från tidigare, avslutar Jean.

Välkomna gärna Tove till Djurgården på hennes Instagramkonto här.
 

Senaste nytt
Fler nyheter