Victor Säfsten avgjorde för svenska P17-landslaget

• Ungdom
  • Akademi
  • 8 sep 2021

DIF PA19-talangen satte segermålet när Danmark besegrades med 2-1 i fyrnationsturneringen i Selånger.

Två spelare från DIF PA19, Victor Säfsten och Alexandros Garcia Tsotidis fanns med i det svenska P17-landslaget som begav sig till Selånger för en fyrnationsturnering med Belgen, Norge och Danmark som övriga lag. Sverige inledde med en mållös match mot Belgien med Alexandros Garcia Tsotidis spelade från start och där Victor Säfsten byttes in i den 84:e minuten. Krysset innebar straffavgörande där Belgen drog det längsta strået och Sverige fick därmed fokusera på "bronsmatch".

Där väntade Danmark under tisdagen och denna gång fanns både Alexandros Garcia Tsotidis och Victor Säfsten med från start. Danskarna tog ledningen i början av andra halvlek men Sverige kvitterade kort därpå och i 77:e minuten kunde sedan Victor Säfsten trycka in segermålet efter en högerhörna.

Noterbart är även att två DIF-ledare fanns på plats i det svenska P17-landslaget i form av assisterande tränare Johan Palm (till vardags huvudtränare i DIF PA19) och fysioterapeut Anna Kellermalm Fallby som även har samma roll i DIF Dam.

I övrigt på ungdomslandslagsfronten kan noteras att Djurgårdens spelare Isak Alexander Alemayehu är kallad till P15-landslagets trupp för dubbelmöte med Norge 23 samt 26 september. Utöver det är ytterligare en blårandig 06-spelare, Edward Liljedahl, kallad till Future Team-lägret i Uppsala den 13-15 september.