Andreas Isaksson blir ny målvaktstränare för damerna

Det blir en glädjande återkomst till DIF för den blårandiga målvaktshjälten - men den här gången i en ledarroll.

Efter 135 matcher mellan stolparna för Djurgården som spelare är det nu dags att kliva in i den blårandiga verksamheten på nytt för Andreas Isaksson. Men denna gång i egenskap av ny målvakstränare för DIF Dam där Andreas hade sin första dag på det nya jobbet under söndagens träningspass på Kristinebergs IP.

Ett uppdrag som "Isak" tog sig an utan alltför lång betänketid.
– Jag fick frågan från Jean (Balawo, sportchef) för någon vecka sedan och har funderat lite, sedan var det bara att hoppa på. Det känns otroligt motiverande och kul att få komma tillbaka till fotbollen igen. Nu blir det i en ledarroll som jag återvänder till Djurgården och det här ska bli en väldigt spännande utmaning, berättar Andreas som kommer att vara delaktig både under träning och match.
– Jag kommer att vara med och träna måvaktstrion under veckorna och vara på plats under de flesta matcherna i alla fall.

Det här blir det första damtränaruppdraget för Andreas som tidigare har tränat juniorer samt i division 2.
– Jag har tränat min son i BP under en tid och även varit tränare i division 2 innan. Jag har en del erfarenhet från målvaktstränarbiten och har ju haft en lång spelarkarriär själv så jag hoppas kunna dela med mig lite av mina erfarenheter från den tiden. Samtidigt kommer det här att utveckla mig mycket genom att jag får jobba i ett professionellt lag, summerar Andreas. 

Senaste nytt
Fler nyheter